Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Australische telers willen pootgoed naar Egypte exporteren

De export van pootaardappelen naar Egypte is voor veel West-Australische aardappeltelers een nieuwe mogelijkheid, nadat ze belemmerd werden door handelsbeperkingen vanwege bladvlooien. Volgens algemeen directeur Simon Moltoni zou de Potato Growers Association of Western Australia $60.000 (€51.000) ontvangen door financiering van de overheid. Het geld zou gebruikt worden om handelsrelaties op te bouwen tussen de twee landen. Volgens Moltoni zou de vereniging $40.000 (€34.000) bijdragen.

Moltoni zei dat de potentiële markt in Egypte dezelfde grootte heeft als de gehele pootaardappelsector in West-Australië. Deze markt biedt veel potentie voor groei. Moltoni: "De grootte van deze markt is 10.000 ton. Dit is groter dan het effect van het TPP (Trans-Pacifisch Partnerschap). Het zal telers meerdere opties geven als ze ervoor kiezen deel te nemen. We zijn op zoek naar nieuwe telers in de sector."

Volgens Moltoni was West-Australië goed gepositioneerd voor de export naar Egypte vanwege de wisselende seizoenen en het aanvoertekort tijdens het laagseizoen. Hij zei dat dezelfde markt niet voor consumptieaardappelen beschikbaar is vanwege de concurrentie uit Europa.  

Veel West-Australische aardappeltelers zijn gestopt in de sector vanwege de marktonzekerheid. Egypte gaf nieuwe mogelijkheden. Moltoni: "Het waren tien zware maanden door deregulering, de sluiting van Smiths en problemen in de biosector. De telers zijn echter van nature optimistisch. Dit is een positief project en geeft de markt een kans om te groeien."

Het project van $100.000 (€85.000) zal bestaan uit vijf onderdelen: een reis naar Egypte om de vertegenwoordigers van de sector te ontmoeten, een workshop voor strategieontwikkeling, een bezoek van de vertegenwoordigers uit Egypte naar West-Australië en twee rapporten die ingaan op de voordelen en aanbevelingen voor aandeelhouders. 

Het project zal volgend jaar september beëindigd worden.

Bron: abc.net.au

Publicatiedatum: 15-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: