Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
China: prijzen voor granaatappelen uit Mengzi stijgen

De voornaamste Chinese teeltgebieden voor granaatappelen bevinden zich in de provincies Shaanxi, Shandong, Anhui, Sichuan en Yunnan. Dit jaar begon het granaatappelseizoen van Mengzi in Yunnan in het midden van juli. Het seizoen zal doorlopen tot het ongeveer het einde van november. "Door het extreme weer is de productie van Mengzi in vergelijking met het vorige seizoen met ongeveer 20% afgenomen," aldus Ding Mengfei van Mengzi Jinyu Trading.   


Een teeltbedrijf voor granaatappelen


Verse granaatappelen van Mengzi

"Dankzij de unieke geografische ligging van Mengzi zijn de granaatappelen die hier worden geteeld van hogere kwaliteit dan bij granaatappelen uit andere regio's. Onze granaatappelen kunnen eerder naar de markt worden gestuurd en de prijs neemt elk jaar toe. In het vorige jaar steeg de prijs bijvoorbeeld met ongeveer 15%. Gelet op de afname in productie en de concurrentie van e-commerce verwachten we dat dit jaar de prijs nog meer toeneemt. Maar we gaan pas zien hoe de situatie is als we weten wat de vraag op de markt gaat zijn."


Een verse granaatappel


Een granaatappel die in een zak wordt geteeld

"We beheren in Mengzi ongeveer 3 hectare aan land dat wordt gebruikt voor de teelt van granaatappelen op open velden. We vermarkten onze productie via traditionele marktmodellen. Het grootste deel gaat naar lokale markten en slechts een klein deel wordt via internetplatforms verkocht. Dankzij de combinatie van productie en directe omzet zijn we in staat om aan de ene kant kwaliteit te garanderen en aan de andere kant tussenhandelaren te vermijden, waardoor we de prijzen lager kunnen houden."

Ding Mengfei
Mengzi Jinyu Trading 
Telephone number: +86 156 8735 6067


Publicatiedatum: 11-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: