Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
William Nannes, J.P. Beemsterboer Food Traders:

"Overschot aan drielingen op de plantuienmarkt"

Tholen - De Nederlandse plantuien vallen dit jaar erg fijn uit. "We hebben een overschot aan drielingen. En nu de eerste zaaiuien worden binnengehaald, zorgt dat nog voor extra druk op de plantuinmarkt. Momenteel is door de fijne sortering vooral de capaciteit van droogwanden bij de sorteerders een probleem, maar omdat de vraag nog niet zo groot is, zorgt dit niet voor al te veel druk op de markt", vertelt William Nannes van J.P. Beemsterboer Food Traders.

Beemsterboer from Wild Tree on Vimeo.


"De prijzen zijn erg laag. Voor de kleintjes is het echt wat de gek ervoor geeft en dat loopt op naar een prijs van 20 cent voor de middelmaten. De verwachting is dat Senegal vrij snel opengaat en er wordt al het een en ander naar het land verstuurd. Wel is de export erg eenzijdig. Het is allemaal West-Afrika wat de klok slaat", vervolgt William.

Hij is optimistisch gestemd over het seizoen. "Voor ons is Afrika verreweg de grootste markt en die afzet moet geen probleem zijn. De afland-prijzen zijn niet al te hoog, maar het voordeel van een lage prijs is dat we voldoende uien overal naartoe kunnen exporteren."

Voor meer informatie:
William Nannes
J.P. Beemsterboer Food Traders
+31 226396408
wnannes@beemsterboer.nl
www.beemsterboer.nl