Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe flume-wasser geeft flexibiliteit en extra waskracht

Een wasser voor alle soorten bladgroenten, die dankzij zijn flexibele opzet en plaatsings-mogelijkheden perfect is voor fabrieken met beperkte ruimte en voor producten die veel zand, steentjes of kleikorrels bevatten. Dat is de nieuwe flume-wasser type WF-60 van Sormac in een notendop. Met dit nieuwe type wasser voor het eerste wasstadium, die voor eerste keer werd gepresenteerd tijdens de Fruit Logistica 2017, breidt Sormac haar range aan wassers verder uit.

Naast de bekende Pulstar-wasser is er nu de Sormac flume-wasser WF-60. De flume-wasser heeft een capaciteit tot 4.000 kg/uur en kent een uniek en gepatenteerd systeem. Hierbij is een  roestvrijstalen watertransportgoot voorzien van ťťn of meerdere luchtinjectiesystemen.Deze systemen creŽren een juiste, niet agressieve turbulentie in het water, waardoor het product in de flume wordt gereinigd. Daarna komt het product letterlijk in rustiger vaarwater, zodat de losgespoelde verontreiniging kan bezinken en wordt gescheiden van het product. Dit gebeurt met behulp van zanduitlaatkleppen die zijn voorzien van een pneumatische uitvoerklep.

Bij de uitvoer wordt het gewassen product opgevangen op een transportband en gescheiden van het waswater. De grove delen worden uit het water gefilterd, waarna het water opnieuw kan worden ingezet in de flume.

Bron: Sormac

Publicatiedatum: 11-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: