Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Supermarkt zet in op herbruikbare supermarkttas

Aldi stopt met verkoop eenmalige plastic- en papieren boodschappentas

Aldi stopt volgend jaar in Nederland met de verkoop van alle eenmalige draagtassen. De supermarkt is daarmee de eerste grote Nederlandse supermarkt die haar klanten uitsluitend nog boodschappentassen aanbiedt die vaker te gebruiken zijn. "Met deze stap dragen wij bij aan de bescherming van het milieu", zegt Manager Corporate Responsibility Nadie Winde van Aldi Nederland. "Dit besluit geldt niet alleen voor milieubelastende eenmalige plastic tasjes, maar ook voor de papieren boodschappentasjes. De eenmalige papieren tasjes zijn vanwege het hoge energie- en waterverbruik in de productie en de geringe levensduur namelijk geen duurzaam alternatief."

Alternatief
Als alternatief introduceert Aldi in 2018 een herbruikbare boodschappentas die voor meer dan 80 procent uit gerecycled materiaal bestaat. Deze nieuwe boodschappentas is groter en steviger dan het eenmalige draagtasje. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal geeft aan blij te zijn met de keuze van Aldi. "Het is altijd het beste om je eigen boodschappentas mee te nemen in plaats van de eenmalige tas bij de kassa", zegt directeur Vera Dalm. "Sinds het verbod op gratis plastic tasjes is het aantal plastic tasjes al enorm gedaald van 170 naar 50 per persoon per jaar. Nog steeds veel hoor, één plastic tas per week. Koop er dan meteen eentje die langer meegaat, zoals deze."

Verhogen van prijs
Om klanten in de overgangsfase te stimuleren een milieuvriendelijke herbruikbare tas mee te nemen, verhoogt Aldi de komende periode de prijs van het eenmalige boodschappentasje. De meeropbrengst van deze prijsverhoging gaat volgens de supermarkt naar duurzaamheidsprojecten. "Dit besluit is voor ons een volgende belangrijke verduurzamingsstap. Het weggooien van tasjes behoort voor ons tot het verleden", aldus Winde.

Bron: Aldi Nederland

Publicatiedatum: 10-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: