Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Visser

"Hollands kersenseizoen kende nauwelijks dipje"

Tholen - Het Hollandse kersenseizoen loopt alweer op zijn einde. Peter Visser van de gelijknamige groothandel uit Krimpen a/d IJssel heeft de Hollandse kers tot specialiteit verheven en blikt terug op een goed seizoen. "De vraag is gewoon goed geweest. Op de veiling is er slechts één dag een dipje geweest aan het begin van de schoolvakanties. Andere jaren was er nog weleens een dip richting een knaak, maar dat dit seizoen bleef de prijs constant stabiel op een niveau tussen de 4,50 en 6 euro."



"Voor de telers die geen overkapte kersen hadden, was het seizoen vroeg afgelopen. Voor overkapte kersen was het een goed seizoen. De Merchant wil ik er wel even uitlichten. Die waren echt super van smaak dit jaar. Het seizoen begon natuurlijk ook super met het warme weer. Bij de Kordia's verschilde het nogal tussen de ene en de andere partij. Er kwamen weinig kersen uit het buitenland. Zo had België weinig kersen en dat heeft ons natuurlijk wel in de kaart gespeeld. Zo heb ik ook aardig wat kaskersen verkocht aan exporteurs tijdens de overgang naar het buitenseizoen. Die waren ook mooi strak en zwart."



"Nu loopt het seizoen ten einde. Ik pik er op de veiling nog wat goede partijtjes uit. Het gaat bij mij puur om de smaak. Dan kun je er ook wat aan verdienen, maar je klanten moeten er zeker van zijn dat je goede kersen hebt. Gelukkig waren er weinig ramppartijen dit jaar en liep alles redelijk makkelijk weg. Maar alles gaat om de omzetsnelheid. Kersen moet je plukken, sorteren en direct verkopen", vertelt Peter. Hij heeft dan ook zijn eigen mening over alle methoden om de kersen te koelen. "Je kunt met name als grote kersentelers allerlei capriolen uithalen, maar zo'n waterbad, dat vind ik dus helemaal niets. Zo'n kers wordt warm geplukt, is na zo'n waterbad keihard en wordt vervolgen weer slap tijdens het vervoer. Mij krijg je er niet warm voor!"

Voor meer informatie:
Groenten en Fruithandel P en G. Visser
Van Polanenweg 4
2924 LT Krimpen a/d IJssel
Tel: 0180-512767
Fax: 0180-551178
pvisseragf@outlook.com