Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zwitserland: bessenconsumptie neemt toe

Uit onderzoek van het BLW vakanalyse blijkt dat de jaarlijkse consumptie van bessen door Zwitserse huishoudens is toegenomen. Daarbij zijn er lokale verschillen vast te stellen.

Bessen en steenfruit zijn deze zomer het populairste fruit. Een gemiddeld Zwitsers huishouden heeft tussen juni 2016 en mei 2017 4,8 kg aardbeien en 9,3 kg steenfruit geconsumeerd.

Uit het onderzoek bleek verder dat huishoudens in Duitstalig Zwitserland iets minder steenfruit kopen dan het gemiddelde in het land. Daarentegen ligt deze inkoophoeveelheid in West-Zwitserland duidelijk boven het gemiddelde in het land. Bij bessen is er een omgekeerde trend te zien. In Duitstalig Zwitserland consumeert men iets meer bessen dan in West-Zwitserland. Het verschil is echter zeer klein (minder dan een schaaltje van 250 gram per huishouden).

Nectarines zijn in de Zwitserse retail de meestverkochte steenfruitsoort. Daarna volgen abrikozen en perziken. Bij de bessen zijn aardbeien de verkooptopper, gevolgd door frambozen en blauwe bessen.

Vanwege grote vorstschade bij Zwitserse steenfruitproducenten moet de binnenlandse vraag dit jaar in grotere mate met import gedekt worden.

Een grafiek met cijfers over het onderwerp is hier te vinden.

Publicatiedatum: 10-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: