Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Paddenstoelen oplossing voedseltekort in SyriŽ

In de belegerde Syrische stad Douma teelt Abu Nabil paddenstoelen. Ze hangen in witte zakken aan het plafond en hij houdt de temperatuur nauwlettend in de gaten zodat de omstandigheden optimaal zijn. In SyriŽ zijn paddenstoelen geen gewas wat normaal gesproken vaak voorkomt in restaurants of bij de mensen thuis. De oesterzwammen die uit de gaten in de zakken komen, zijn nu een plaatsvervanger voor vlees omdat de overheid door hun belegering voedseltekorten heeft veroorzaakt. Daardoor is het voor de normale bevolking erg moeilijk om aan vlees te komen. De bevolking moet het hebben van voedsel dat lokaal geproduceerd wordt of wat door middel van tunnels of checkpoints binnenkomt. 

De Adala Foundation, een lokale NGO, begon na te denken over manieren om de inwoners te kunnen helpen met voedzame alternatieven. Muayad Mohieddin: "We waren op zoek naar een goede bron van eiwitten en minerale zouten als alternatief voor vlees en dat is erg duur. Maar toen ontdekten we het idee van paddenstoelen als oplossing. Die hebben niet heel veel ruimte nodig en kost ook geen grote financiŽle investeringen waardoor het goed past bij hun behoeften. 

Abu Nabil leidt dit project. Om de omstandigheden stabiel te houden bij 25 graden Celsius en 80% vochtigheid wordt gewerkt met generatoren. Omdat aan brandstof ook een tekort is en erg duur, wordt er een lokale brandstof gebruikt die onttrokken is uit plastic. 

In de drie maanden sinds het project begonnen is, heeft de NGO paddenstoelen over Douma en andere delen van Eastern Ghouta gratis verdeeld. Abu Nabil: "Er wordt bijna 1.300 kg paddenstoelen per week naar 600 mensen gebracht. Ze zijn gratis voor de armste gezinnen en voor mensen die last hebben van ondervoeding of letsel aan het ruggenmerg en daardoor veel voedingsstoffen nodig hebben."

Bron: sg.news.yahoo.com

Publicatiedatum: 15-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: