Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Minder Belgische aardbeien op de markt

Tholen - Er zijn niet zo veel aardbeien op de markt momenteel en de prijzen verschillen per ras. "Voor Elsanta wordt nog het meeste gegeven. De goeie liggen tussen de 2,60 en 2,70 in aankoop voor een halve kilo. Voor de andere rassen zoals Harmony en Portola wordt gemiddeld tussen de 1,40 en 1,60 gegeven. Er zit dus een groot verschil in de prijzen. Dat heeft met namen te maken met de kwaliteit", vertelt Jackie Boussier van exportbedrijf Boussier.

Kwaliteit is voor het bedrijf een belangrijke pijler. "We moeten geen aardbeien hebben die er vandaag goed uit zien en die je over twee dagen niet meer terug herkent. Onze klanten verwachten kwaliteit en willen daar ook voor betalen. Vooral de afnemers in Noorwegen. Ze hebben deels nog eigen productie en wij vullen de tekorten aan. De prijs wordt door sommigen te hoog bevonden in Noorwegen. Er komt daar ook nog 40% importheffing bij en de transportkosten. Dat maakt het product wel heel prijzig. Toch hebben ze de aardbeien nodig."

Niet veel beschikbaar
Naast Noorwegen zijn ook Zweden, Denemarken, Duitsland en Frankrijk afnemers van Boussier. "Er zijn niet veel aardbeien beschikbaar in België. Vandaag stond er in totaal rond de 80 ton voor de klok. Het seizoen van Elsanta loopt op z'n einde en het wachten is nu op de serreteelt. Die loopt achter in vergelijking met andere jaren. Normaal gezien was er nu een groter volume aardbeien op de markt. Ook in andere landen is niet veel beschikbaar."

Hij verwacht dat de aardbeien aan een goede prijs zullen blijven. "Als het goed is komt er straks uit de serre nog een aardig volume, maar de prijs zal naar verwachting prima blijven. Aardbeien zijn een gewild product", besluit Jackie.

Voor meer informatie:
Jackie Boussier
Boussier N.V.
Colenstraat 11a
3840 Borgloon - België
Tel: +32-12741991
www.belfrutex.be
jackie@boussier.be

Publicatiedatum: 9-8-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Fruitnijd blijft een onuitroeibare ziekte.
een pensionado, VALKENSWAARD - 11-8-2017 14:54:08


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: