Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bijna 70 procent meer winst voor Ahold Delhaize

Ahold Delhaize heeft het tweede kwartaal van 2017 sterk afgesloten. De omzet steeg met 67,3 procent naar 16,1 miljard euro. De winst van het bedrijf steeg met 68,2 procent naar een bedrag van 355 miljoen euro. 

Dick Boer, CEO van Ahold Delhaize: "We zijn blij om een ​​sterke reeks resultaten te melden", zegt hij. "Een jaar na de fusie tussen Ahold en Delhaize is de integratie van de twee bedrijven volledig zoals gepland. Wij verwachten in 2019 dat er dankzij de fusie een financieel voordeel is van 750 miljoen euro. Van dat bedrag zullen wij 250 miljoen euro opnieuw investeren."

Landen
Volgens Ahold Delhaize steeg de omzet bij de Nederlandse tak, zoals Albert Heijn en Bol.com, met 4,9 procent naar 3,4 miljard euro. In België ging het om een omzet van 1,3 miljard euro, wat 0,2 procent meer is dan vorig jaar.

In de Verenigde Staten steeg de omzet van Ahold USA met 5,93 miljard euro, een stijging van 2,5 procent. Voor Delhaize USA steeg de omzet met 3,8 procent tot bijna vier miljard euro. In Centraal en Oost-Europa kwam Ahold Delhaize in de buurt van de Nederlandse stijging. Daar was een stijging waarneembaar van 4,4 procent wat gelijk staat aan 1,44 miljard euro.


Bron: Ahold Delhaize

Publicatiedatum: 9-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: