Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spars grootste Britse leverancier bereid tot overname

Sainsbury's saneert 1.000 banen op hoofdkantoor

Amazon stelt manager voor AustraliŽ aan
Amazon heeft in AustraliŽ Rocco Braeuniger benoemd tot regio-manager voor de retailactiviteiten van het bedrijf. Braeuniger heeft al ruim 10 jaar ervaring bij Amazon en werkte sinds 2006 bij de Duitse afdeling van de e-commercegigant. Onlangs heeft Amazon ook aangegeven zijn eerste distributiecentrum te openen in Dandenong South ini het zuidoosten van Melbourne. Het centrum krijgt een oppervlak van 24.000 vierkante meter en zal naar verwachting zo'n 100 banen genereren. (smh.com.au)

VK: Startups ontwikkelen boodschappen-app
John Lewis Partnership heeft aangekondigd dat vijf IT-startups op het gebied van retail zijn geselecteerd voor het JLAB 2017 accelerator-programma. Onder dit programma valt onder andere de ontwikkeling van een boodschappen-app onder de naam Mucho. Volgens John Lewis Partnership is de Mucho een app waarmee dagelijks op de consument afgestemde recepten worden verkregen, zodat de consument vervolgens de benodigde ingrediŽnten kan bestellen. (postandparcel.info)

Spars grootste Britse leverancier bereid tot overname

De grootste Britse leverancier van de supermarktketen Spar is van plan om zijn groothandelsafdeling ter overname aan te bieden. AF Blakemore, dat in het Verenigd Koninkrijk zo'n 290 Spar-vestigingen beheert en levert aan meer dan 1.000 Spar-locaties, heeft KPMG ingehuurd om de mogelijkheden voor overname te verkennen. De waarde van de overname wordt geraamd op £100 miljoen (Ä110,3 miljoen). Volgens het nieuwsblad The Telegraph heeft Bestway interesse in de overname. Bestway is de vijfde grootste groothandelaar van het Verenigd Koninkrijk. AF Blakemore werd zo'n 250 jaar geleden opgericht. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van £1,3 miljard (Ä1,4 miljard). Wegens de krappe winstmarges bedroeg de winst echter slechts £7,6 miljoen (Ä8,4 miljoen). (retailgazette.co.uk)

Zuid-Afrika: Dalende koers voor Shoprite

De aandelenkoers van het Zuid-Afrkaanse Shoprite is onlangs met meer dan 5% gedaald. De reden hiervoor is het nieuws dat Steinhoff via een dochteronderneming mogelijk een meerderheidsbelang in de supermarktketen zou kunnen krijgen van 35,5 miljard rand (Ä2,3 miljard). (Reuters)

VK: Sainsbury's saneert 1.000 banen bij hoofdkantoor
Sainsbury's gaat tot 1.000 banen saneren bij het hoofdkantoor. Het precieze aantal ontslagen dat gaat vallen wordt in de komende maand bekend gemaakt. Sainsbury's heeft op dit moment ongeveer 3.000 stafleden in dienst, die buiten de supermarkten werkzaam zijn. Dit aantal wordt door de saneringen met een derde verminderd. De ontslagen zijn onderdeel van een plan dat in 2015 is aangekondigd om met drie jaar tijd zo'n £500 miljoen (Ä551,4 miljoen) te besparen, nadat het bedrijf eerder de retailer Argos had overgenomen. Door de besparingen zou het bedrijf in staat zijn om prijsstijgingen binnen het assortiment te vermijden. (express.co.uk)

Dairy Farm heeft netto winststijging van 6% in eerste halfjaar
Dairy Farm had in het eerste halfjaar van 2017 onlangs een lagere omzet een solide winsttoename in zijn hypermarkt- en supermarktsegment. De totale omzetgroei kwam met inbegrip van joint ventures en andere samenwerkingsverbanden neer op 3% tot een omzet van US$10,4 miljard (Ä8,8 miljard). De winst steeg met 6% tot US$211 miljoen (Ä178,6 miljoen). De omzet van het hypermarkt- en supermarktsegment nam af met 3%. Ook nam de winst af in sommige markten zoals MaleisiŽ, Singapore en Taiwan. In IndonesiŽ was er ondanks de lagere omzet sprake van sterkere winstmarges. In de Filipijnen bleef de omzet gelijk in verband met de sluiting van een hypermarkt, maar werden de winstmarges vergroot. Yonghui had een groei van 15% in omzet en een winsttoename van 57%. Dit resultaat kwam tot stand door het grotere winkelnetwerk en een effectiever beleid voor verbeterde winstmarges. (igd.com)

VS: Hy-Vee stroomlijnt huismerk
De Amerikaanse supermarktketen Hy-Vee Inc. is van plan om bij zo'n 1.000 huismerkproducten het gebruik van meer dan 200 kunstmatige ingrediŽnten weg te werken. Het assortiment van Hy-Vee moet met juli 2018 op deze manier zijn opgeschoond. Onder de ingrediŽnten die worden geweerd bevinden zich onder andere kunstmatige kleur- en smaakstoffen en gehydrogeneerde oliŽn. (supermarketnews.com)

VS: Aldi investeert $28 mln in Detroit

Aldi gaat 20 vestigingen in Detroit renoveren. De renovaties moeten met 2019 zijn afgerond, waarbij Aldi in totaal ongeveer $28 miljoen (Ä23,7 miljoen) gaat investeren. (delimarketnews.com)


VS: Weis heeft omzettoename van 20% in tweede kwartaal

Weis Markets Inc. heeft op 1 juli zijn tweede kwartaal afgerond met een omzet van $876,6 miljoen (Ä742,0 miljoen). Jaar op jaar is dat een toename van 20%. De netto winst steeg met 21% tot $18,5 miljoen (Ä15,7 miljoen), terwijl de bedrijfswinst toenam met 15,2% tot $27,7 miljoen (Ä23,5 miljoen). (supermarketnews.com)

VS: Sprouts Farmers Market haalt banden met Amazon aan
Sprouts Farmers Market gaat zijn partnerschap met Amazon uitbreiden. Via Amazon wil Sprouts binnen een of twee uur bestellingen bij zijn consumenten kunnen bezorgen. De producten van Sprouts worden via Amazon Prime Now aangeboden in de omgeving van Atlanta, Georgia. Amazon Prime Now bood hier al versproducten aan, maar dankzij het partnerschap met Sprouts kan het assortiment worden uitgebreid met producten met meer gebruiksgemak. (delimarketnews.com)

VS: Walmart implementeert kassa-vrij systeem

Walmart gaat een systeem toepassen waarbij consumenten hun boodschappen in kunnen scannen en hiervoor kunnen betalen zonder eerst bij een kassa langs te gaan. De consumenten maken hierbij gebruik van Walmart's Scan & Go-app, scannen zelf de streepjescodes in en betalen vervolgens met een knop op de app. Tenslotte wordt de digitale kassabon getoond bij een controleur bij de uitgang van de Walmart-vestiging. (businessinsider.nl)

VS: Food Lion renoveert winkels in North Carolina
Food Lion heeft 93 winkels heropend in North Carolina. De winkels bevinden zich onder andere in de steden Winston-Salem en Greensboro. De renovaties begonnen in oktober van vorig jaar aan de hand van een investering van $178 miljoen (Ä150,7 miljoen). De winkels hebben nu onder andere een verbeterde belichting, meer werknemers en een uitgebreider assortiment aan lokale en biologische producten, waaronder producten van het biologische huismerk Nature's Place. (fooddive.com)

VS: Natural Grocers heeft lagere winst dan verwacht
Natural Grocers by Vitamin Cottage had in het afgelopen kwartaal een toename in netto omzet van 8,6% tot $194,6 miljoen (Ä164,7 miljoen). De vergelijkende winkelomzet steeg met 0,4%. De winst per aandeel kwam neer op 3 dollarcent, wat ruim minder is dan de 12 dollarcent die door analisten werd verwacht. De netto winst voor het afgelopen kwartaal kwam neer op $600.000 (Ä508.000). (fooddive.com)

VS: Is Sprouts mogelijk de laatste keten voor overname?
Klik hier om het artikel te lezen.Publicatiedatum: 9-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: