Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tom van Herwaarden van de bananen naar de berries

Eerste niet-familielid mee aan het hoofd van Special Fruit

Special Fruit, wereldwijde importeur en distributeur van speciale soorten fruit, groenten en exotische specialiteiten, bereidt zich voor op de toekomst en kiest daarom versterking om het bedrijf te leiden. Hiervoor klopten ze aan bij Tom van Herwaarden, het eerste niet-familielid dat aan het hoofd van het Kempense bedrijf komt te staan. Samen met Patrick Maes – broer van oprichter François Maes en al 28 jaar aan het hoofd van het bedrijf – wordt Tom co-CEO van Special Fruit.

Tom van Herwaarden is geen nieuweling in het vak. Hij heeft jarenlange ervaring als commerciële leider in diverse sectoren en bovendien ervaring met de fruit- en groentenmarkt, meer bepaald bij Chiquita. Samen met Patrick Maes wordt hij nu co-CEO van Special Fruit. Tom neemt als Chief Commercial Officer (CCO) de leiding over de commerciële activiteiten van Special Fruit, terwijl Patrick de functie van Chief Operations Officer (COO) op zich neemt.


Tom (links) en Patrick.

"Tom is met zijn expertise een perfecte aanvulling binnen Special Fruit en daarom de beste garantie voor het langetermijnsucces van het bedrijf", zegt Patrick. Als co-CEO's zorgen Patrick en Tom beiden voor groei van het bedrijf, omdat ze werken vanuit hun eigen kracht. Zo leiden ze Special Fruit samen naar een vruchtbare en succesvolle toekomst.

Groeiende omzet in een veranderende markt

De nieuwe structuur is een direct antwoord op de veranderende groenten- en fruitmarkt. "Aan de afzetkant zien we veranderingen met grote impact, zoals retailers en leveranciers die nauwer gaan samenwerken", vertelt Patrick. "Ongetwijfeld ontstaan er de volgende jaren nog belangrijke nieuwe ontwikkelingen die een impact zullen hebben op ons bedrijf."

Ondanks de uitdagingen in de markt groeit de omzet van Special Fruit in de eerste helft van 2017 met 6 % tegenover de eerste 6 maanden van 2016. De afgelopen 15 jaar is de omzet zelfs vervijfvoudigd.

"We zijn enorm trots op deze prestatie", reageert Patrick. "Bij Special Fruit kijken we echter steeds vooruit. Welke trends zien we en hoe kunnen we er proactief op inspelen om ons bedrijf gezond en dynamisch te houden? Met Tom erbij versterken we onze strategische capaciteit."

Enkele feiten over Special Fruit op een rij:
  1. Special Fruit beschikt over 11.500 m² opslag met variabele, energiezuinige en ecologisch verantwoorde koeling. 
  2. Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan 160 internationaal georiënteerde medewerkers met functies in logistiek, afhandeling, verkoop en aankoop (sourcing), administratie en kwaliteitsbewaking
  3. Special Fruit heeft twee compleet uitgeruste faciliteiten in eigendom: een hoofdzetel in België en een dochterbedrijf in Spanje.
  4. Daarnaast is Special Fruit actief via dochterbedrijven in de teelt in Zuid-Europa (Spanje en Portugal) en in verschillende servicebedrijven (o.a. pakstations)
  5. De omzet (2016) bedraagt €148 miljoen.
  6. Special Fruit importeert wereldwijd.
  7. En bedient klanten in 28 landen.
  8. Het bedrijf werkt dagelijks aan duurzame relaties met leveranciers én afnemer. 
www.specialfruit.be

Publicatiedatum: 9-8-2017

  

Reacties:


Hoe hebben jullie Piet Meerkerk, vele jaren actief op meerdere commerciële
uitdagingen in de sector, voor deze belangrijke functie kunnen passeren?
Theo Douven, Melderslo (email) - 9-8-2017 19:18:20


Ik wens Special Fruit duurzame groei voor de komende jaren.
Carl Van Rompaey
Carl Van Rompaey , Antwerpen (email) - 9-8-2017 12:39:22


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: