Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jacob Aktalan, MG Fruit:

“Supermarkten hebben niet bepaald bijgedragen aan goede meloenenverkoop”

Tholen - Het Spaanse meloenenseizoen verloopt dramatisch. "Eigenlijk verloopt het seizoen al van het begin moeizaam. Er is sprake van een overvloedige aanvoer van meloenen en de verkoop blijft achter", vertelt Jacob Aktalan van MG Fruit. "Murcia is nog in productie en het seizoen in La Mancha is inmiddels ook gestart. Dat seizoen loopt nog wel tot september en dan staat Braziliƫ alweer voor de deur."

"We komen van een hele slechte periode. Neem de watermeloenen, daarvan lagen de prijzen vorige week zelfs op een niveau tussen de 15 en 20 cent. Gelukkig klaart de markt nu iets op en hopelijk zitten we eind van de week op een niveau rond de 30-35 cent, maar dat is nog altijd niet wild. En de aanvoer is behoorlijk", vertelt de importeur. Hij benadrukt dat de gerenommeerde retailers ook niet echt aan de verkoop hebben bijgedragen. "Waar wij de watermeloenen tussen 3 en 4 euro voor een doos van 20 kg met de grootste moeite moesten verkopen, deden de supermarkten dit per stuk. Dat is nou niet bepaald bevorderend voor de meloenenverkoop!"



"De markt van Galia-meloenen is ten opzichte van vorige week wel een stuk sterker, maar de aanvoer is dan ook 30-40% minder. Lag het prijsniveau vorige week op een niveau van 2,50-3 euro, momenteel worden ze voor 3,50-4 euro verkocht", vervolgt Jacob. De Cantaloupe-markt is met een prijsniveau van 3,50-4 euro (10 kg) ook niet al te wild en de prijzen van de gele meloenen liggen op een niveau tussen de 4 en 5 euro (12 kilo)."

"We missen enkele warme dagen achtereen. We hebben wel wat sporadische hete dagen gehad, maar daarna begon het vaak alweer snel te regenen of werd het kouder. Een lange warme periode, zoals vorig jaar, hebben we niet gehad. Hopelijk krijgen we nog een mooie nazomer, maar ik ben bang dat het seizoen niet meer goed te maken is", besluit Jacob.

Voor meer informatie:
Jacob Aktalan
MG Fruit
Handelscentrum ZHZ 49-60
2991 LD Barendrecht
Tel: 0180-745470
jacob@mgfruit.nl
www.mgfruit.nl