Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
ItaliŽ: Nieuwe methode voor irrigatie

Het idee om irrigatie alleen in de juiste hoeveelheden toe te passen als het nodig is, is al langer bekend. Er wordt echter nu gewerkt aan een nieuw concept: irrigatie op basis van een prognosemodel, dat op zijn beurt is gebaseerd op metingen. Tot nu toe zijn er met deze methode al tests uitgevoerd met appelen en peren en is er zojuist begonnen het testen met kiwi's.Het onderzoek werd op 18 juli 2017 besproken door Stefano Anconelli van het bedrijf Canale Emiliano Romagnolo. Zijn presentatie vond plaats tijdens een ontmoeting tussen de provincies Forlž-Cesena en Ravenna, met medewerking van Crpv, de universiteit van Bologna en Psr Emilia Romagna.


Elektronische meting

De tests maken gebruik van een systeem, waarin 240 stuks fruit per hectare elektronisch worden opgemeten. Na 15 tot 20 dagen wordt een tweede meting uitgevoerd. Door het groeipercentage te berekenen is het mogelijk om een schatting van de derde en laatste meting te maken. Als de waarde hiervan niet overeenkomt met de behoefte van de markt of de eisen van de teler, moet de teler maatregelen treffen.


Een weerstation dat sensordata verzamelt

Op het teeltbedrijf Marconi Davide in de provincie Ravenna zijn bodemsensoren geÔnstalleerd, die informatie verzamelen van de Rosy Glow-plantage die daar aanwezig is. De informatie wordt vergeleken met die van het weerstation en vervolgens verwerkt met het programma Irrinet. Irrinet is een systeem dat is ontwikkeld door Consorzio Cer en is voor alle telers in Emilia Romagna beschikbaar.


Drip-irrigatie

De laatste gradering wordt berekend met software die is ontwikkeld door HK Consulting. Precisie-fruitteelt is een gespecialiseerde variant van precisie-landbouw. Dit is een methode om op basis van prognosemodellen het teeltproces in realtime te controleren. Door de graderingen te controleren, kan het gebruik van middelen als irrigatie worden geoptimaliseerd. 

Bodemsensoren

Door alle verzamelde informatie met elkaar te vergelijken, kunnen telers maanden van te voren een idee krijgen van hoe hun oogst uit zal vallen. Hierdoor krijgen ze uitgebreid de kans om aanpassingen door te voeren die het uiteindelijke resultaat van elk afzonderlijk stuk fruit kunnen verbeteren. Bij de tweede meting kan worden gekeken of de toegepaste strategie effect heeft.

Contact:
Canale Emiliano Romagnolo
Via Ernesto Masi, 8
40137 Bologna
Tel.: (+39) 051 4298811
Fax: (+39) 051 390422
Email: anconelli@consorziocer.it
Web: www.consorziocer.it

Publicatiedatum: 9-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: