Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Samskip neemt Noorse rederij Nor Lines over

Samskip kondigde de overname van de Noorse rederij Nor Lines AS aan. Daarmee breidt het netwerk van de rederij in Noorse wateren fors uit. Samskip bereikte de overeenkomst met DSD Group om alle activiteiten van Nor Lines over te nemen. Nor Lines heeft een jaarlijkse omzet van rond de 110 miljoen euro. Het overnamevoorstel ligt nog ter goedkeuring bij de Noorse mededingingsautoriteit.Vanuit het hoofdkantoor in Stavanger biedt Nor Lines diverse logistieke diensten aan, zowel binnenlands als internationaal: de terminalactiviteiten, opslagdiensten en goederentransport. Vijf van de zeven multi-purpose schepen worden onder een tijdelijke charter aan Samskip geleverd. Ook 170 arbeidsplaatsen verdeeld over 14 locaties in Noorwegen gaan over naar Samskip. Voorlopig blijft de naam Nor Lines in gebruik voor de diensten van de rederij.
 

 
"De overname van Nor Lines is een grote kans voor Samskip," aldus
ŃsbjŲrn GŪslason, CEO van Samskip Logistics. "Het is een natuurlijke, maar aanzienlijke uitbreiding van onze activiteiten in Noorwegen. De financiŽle resultaten van Nor Lines zijn de afgelopen jaren teleurstellende geweest, maar we hebben er vertrouwen in dat door onze krachten te bundelen en een goede focus er synergie zal ontstaan, de efficiŽntie verbeterd en we klanten een breder dienstenpakket kunnen bieden."

"We zijn tevreden met de verkoop van Nor Lines en vertrouwen de rederij toe aan Samskip," reageert Ingvald LÝyning, Chief Executive of DSD. Hij wijst op de noodzaak voor deze strategische oplossing, waarbij Nor Lines overgenomen wordt door een gespecialiseerde rederij. "We geloven dat Samskip een goed thuis zal zijn voor Nor Lines en een goede oplossing biedt voor onze medewerkers en klanten."
 
Meer informatie:
Eva Rademaker-de Leeuw
Samskip Multimodal
Tel: +31 88 400 1174

Publicatiedatum: 8-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: