Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Concurrentie met Egyptische druiven is sterker dan ooit"

De Spaanse druivenproductie wordt geconfronteerd met toenemende concurrentie van de Egyptische productie. Jesús Gómez, manager van Frutas Esther: "Dit jaar is de druk van Egyptische druiven op de Europese markt groter dan ooit."



Jesús Gómez: "Ondanks deze campagne hebben we een kleinere hoeveelheid druiven in Murcia. Onze concurrenten leveren aanzienlijk hogere volumes, zodat de prijzen lager zijn dan aan het begin van het vorige seizoen toen we in een relatief lege markt aankwamen." Dit jaar heeft India Egypte onder druk gezet, en Egypte, op zijn beurt heeft druk uitgeoefend op ons. Het is een domino-effect. We weten niet of dit een eenmalige zet of een trend is."



Lage kosten

Egypte heeft net als andere landen buiten Europa, de druivenproductie en andere producten verhoogd. Hun grotere aanbod in Europa is een grote bedreiging voor de Europese producenten als gevolg van hun lagere kosten. "Europa beschermt hun telers niet, politiek gezien. Integendeel, het motiveert deze producerende landen meer om na te denken over de Europese markt. Het is onlogisch dat er meer dan 3.000 oorspronkelijke benamingen bestaan in Europa en dat de Europese autoriteiten dit toestaan op hetzelfde moment. De Europese importeurs zijn gemotiveerd om meer te kopen vanwege de 'lage kosten factor' in plaats van andere motivaties," verzekert de producent en exporteur.



Vorige week is het druivenseizoen gestart voor Frutas Esther, die gevestigd is in Abarán, Murcia. Het bedrijf verkoopt voornamelijk pitloze druiven, die bestemd zijn voor Europa, evenals andere verdere markten, zoals Afrika en Azië.

Jesús Gómez: "Wij wachten op de opening van de Chinese markt voor Spaanse tafeldruiven. Dit is een product dat over lange afstanden kan worden vervoerd op een gemakkelijkere manier dan steenfruit dankzij de houdbaarheid van het product waarvan het verbruik echt hoog is in dat land."

Jesús Gómez Yelo
Frutas Esther, S.A.
Ctra Estación km 1,9
30550 Abarán. Murcia. SPAIN
T: +34 968770000+34 968770000
M: +34 676481177+34 676481177
jesus@frutasesther.es
www.frutasesther.es

Publicatiedatum:
Auteur:
©