Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Earthcycle krijgt OK Compost certificering voor Europa

In lijn met de visie van het Canadese CKF om de exportmarkten voor hun verpakkingsmateriaal Earthcycle uit te breiden, kunnen ze verheugd melden dat ze hiervoor OK Compost certificering hebben gekregen. Hun gegoten vezelverpakkingen voor versproduct zijn gegarandeerd biologisch afbreekbaar verklaard volgens de Europese norm EN 13432. AB Vincotte is een van de certificerende organen voor Europese composteerbaarheidsnormen die het OK Compost keurmerk verlenen.

De Europese certificering is een aanvulling op de bestaande Noord-Amerikaanse certificering verkregen via het Biodegradable Products Institute (BPI). Naast de composteerbaarheid voor Europa voldoen Earthcycle verpakkingen volgens Smithers-Pira in het Verenigd Koninkrijk ook aan de Europese voedingsnormen.


"Wij zijn blij met de strenge wettelijke vereisten voor compostering in Europa, omdat dit bijdraagt aan afvalvermindering op nationaal, lokaal en persoonlijk niveau," zegt Brad Dennis, VP Verkoop en Marketing van CKF. Volgens onderzoeks- en beleidsdenktank WRAP bestaat meer dan 50% van huishoudelijk afval uit biologisch materiaal. Composteerbare verpakkingen in de toeleveringsketen dragen dus bij aan de reductie van consumentenafval en aan de Europese afvalverminderingsdoelen voor verpakkingen. 

James Meers, Commercieel Directeur bij Gs Fresh Mushrooms: "Toen we onze proef met het Earthcycle bakje voor champignons deden kon het alleen recycleerbaar worden genoemd omdat er nog op composteerbaarheid werd getest. Nu de Earthcycle bakjes OK Compost certificering hebben, is er een meerwaarde waarvan we denken dat consumenten deze zullen erkennen en belonen."

Earthcycle verpakkingen worden verder getest op composteerbaarheid om ook de certificering OK Compost HOME te verkrijgen (voor veilige compostering thuis). Resultaten worden deze maand verwacht.

Contactgegevens:
Brad Dennis
CKF, Inc.
Tel: (416) 249-2272 
Publicatiedatum: