Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Turkije: "Kassen nog niet klaar voor bananenteelt"

De bananenteelt in Turkije wordt steeds belangrijker, omdat de productie de helft van de vraag van de consument omvat. Om dit te bereiken, hebben Turkse bedrijven grote investeringen gedaan in Mersin, de stad waar de meeste van de gewassen te vinden zijn, evenals de grootste commerciële haven in het land. Kerem Baltu, manager van Tumen Tarim: "We boeken veel vooruitgang in de teelt van dit fruit, maar onze kassen hebben nog niet de vereiste technologie voor het behouden van de temperatuur, vochtigheid, enz."180.000 dollar per hectare
Het voortzetten van de productie van bananen in de kassen kost aardig wat, omdat een groot aantal updates vereist zijn. Op dit moment kost de bouw van een hectare alleen al ongeveer 180.000 dollar en daar komen de kosten van het land, de productiekosten van het gewas en het salaris van de werknemers nog bij. Het is echter een goede zaak, omdat de regering belastingvoordelen geeft, die de producenten echt aanmoedigt."

Import
De overige 50% van bananen waar in het land vraag naar is worden gewoonlijk geïmporteerd uit landen zoals Ecuador, Guatemala, Costa Rica etc. Baltu: "Mersin is de poort waar ze aankomen en van waaruit ze worden verdeeld over lokale markten, zowel voor Turkse consumptie als voor andere landen, zoals Iran, Irak of Syrië." Het volume van de invoer is aanzienlijk aangezien Turkije een gemiddelde van 60 containers per week nodig heeft.

Voor meer informatie:
Kerem Baltu
Tumen Tarim
Tel.: +90 324 454 0088
Mov.: +90 532 5936970


Publicatiedatum: 8-8-2017
Auteur: Anita van Bommel
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: