Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

in seizoen 2017/2018

Spanje verwacht vergelijkbare citroenproductie

Het komende seizoen verwacht Ailimpo een citroenoogst van 1,08 mln ton. Dit is vergelijkbaar met het volume van dit seizoen, die eind augustus eindigt met oogst van 1,09 mln ton." Het seizoen voor Fino citroenen zal, zoals gebruikelijk, beginnen tijdens september en in oktober wordt op volle snelheid geoogst en geëxporteerd. De belangrijkste voorwaarden voor deze verwachting zullen in de komende weken het water en de weersomstandigheden zijn.

Vooruitzicht
De hele citroenproductie in Spanje van meer dan één miljoen ton zal het mogelijk maken de sector nogmaals haar exportvolume voor EU-markten in deze komende campagne te verzekeren. Een dergelijke productie zal ook volstaan om te voldoen aan de toenemende vraag op de binnenlandse markt en de hernieuwde uitvoer naar drie landen buiten de EU zoals Canada, Brazilië of het Midden-Oosten/ Hierdoor er vooruitgang is in de verbreding van de markten, wat een paar jaar geleden begonnen is door de exportmarkt.
Bovendien is het dit productievolume dat ervoor zorgt dat Spanje de tweede op de wereldranglijst is en een sleutelrol speelt bij de regulering van het aanbod en marktevenwicht.

Enkele van de essentiële elementen in het komende seizoen omvatten de verwezenlijking van veldlogboeken, certificaten van GlobalGAP en GRASP en het gebruik van standaardcontracten die gecertificeerd zijn door het ministerie van landbouw. Hierdoor is er controle op de naleving van de Spaanse wet van december 2013 voor de verbetering van de werking van de voedselvoorzieningsketen.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018