Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in seizoen 2017/2018

Spanje verwacht vergelijkbare citroenproductie

Het komende seizoen verwacht Ailimpo een citroenoogst van 1,08 mln ton. Dit is vergelijkbaar met het volume van dit seizoen, die eind augustus eindigt met oogst van 1,09 mln ton." Het seizoen voor Fino citroenen zal, zoals gebruikelijk, beginnen tijdens september en in oktober wordt op volle snelheid geoogst en geëxporteerd. De belangrijkste voorwaarden voor deze verwachting zullen in de komende weken het water en de weersomstandigheden zijn.

Vooruitzicht
De hele citroenproductie in Spanje van meer dan één miljoen ton zal het mogelijk maken de sector nogmaals haar exportvolume voor EU-markten in deze komende campagne te verzekeren. Een dergelijke productie zal ook volstaan om te voldoen aan de toenemende vraag op de binnenlandse markt en de hernieuwde uitvoer naar drie landen buiten de EU zoals Canada, Brazilië of het Midden-Oosten/ Hierdoor er vooruitgang is in de verbreding van de markten, wat een paar jaar geleden begonnen is door de exportmarkt.




Bovendien is het dit productievolume dat ervoor zorgt dat Spanje de tweede op de wereldranglijst is en een sleutelrol speelt bij de regulering van het aanbod en marktevenwicht.

Enkele van de essentiële elementen in het komende seizoen omvatten de verwezenlijking van veldlogboeken, certificaten van GlobalGAP en GRASP en het gebruik van standaardcontracten die gecertificeerd zijn door het ministerie van landbouw. Hierdoor is er controle op de naleving van de Spaanse wet van december 2013 voor de verbetering van de werking van de voedselvoorzieningsketen.

Publicatiedatum: