Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Economische gevolgen door onvoldoende AGF-consumptie

Canadezen eten niet genoeg groenten en fruit. Volgens een onderzoek heeft dit negatieve gevolgen voor de gezondheid van de Canadezen en voor de de economie. Het onderzoek The Economic Benefits of Fruit and Vegetable Consumption in Canada constateerde dat meer dan driekwart van de Canadezen niet voldoet aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit van Canada's Food Guide. Dit veroorzaakt een economische last van $1,47-$4,39 miljard (€1,25-€3,72 miljard) aan directe kosten en $2,92 miljard (€2,48 miljard) aan indirecte kosten. 
 
Dr. Hans Krueger is medeauteur van het onderzoek, directeur van H. Krueger and Associates en adjunct-professor bij de School of Population and Public Health, University of British Columbia Faculty of Medicine. Krueger: "Een groot deel van de Canadezen consumeren niet de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit. Dit heeft een belangrijke impact op hun gezondheid en de Canadese economie. Om de consumptie van groenten en fruit te stimuleren, is het nodig programma's en beleidsmaatregelen op te zetten."

Volgens het onderzoek consumeren Canadezen gemiddeld 4,38 porties per dag. Als de consumptie met 20% zou stijgen naar 5,26 porties per dag, zou de economische last met ongeveer 20% dalen. Dit komt neer op $878 miljoen (€744 miljoen) per jaar. 

De Canadian Produce Marketing Association (CPMA) steunt deze studie en wil dat de groenten- en fruitconsumptie toeneemt, zodat de gezondheid van de Canadezen verbeterd wordt. CPMA heeft de landelijke overheid en de provinciale overheid verzocht om hun doel te steunen. Dit doel houdt in dat de groenten- en fruitconsumptie binnen vijf jaar met 20% moet toenemen. Ron Lemaire, directeur van CPMA: "Deze toename houdt in dat alle Canadezen 1 extra portie per dag moeten eten. We weten dat een gebalanceerd dieet met voldoende groente en fruit de hoeksteen is van een goede gezondheid en weerstand biedt tegen chronische ziektes en gewichtstoename."

Voor meer informatie:
Rob Gerlsbeck
Canadian Produce Marketing Association 
Tel: (613) 878-3312 

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018