Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yoav Nakash - Galilee Export, Israël

Verdubbeld volume aan Barhi-dadels verwacht in Israël

Het Barhi-dadelsseizoen is onlangs van start gegaan. Het seizoen begint doorgaans met gemiddelde volumes. Hierdoor ontstaan in de eerste weken van het seizoen hoge prijzen voor dit exotische fruitsoort. "Dit jaar zal dat niet anders zijn," zegt Yoav Nakash van Galilee Export.



"De enige mogelijke invloed kan nu nog komen van hittegolven. Ondanks de hittegolf van juli hebben alle Barhi-dadels hun ideale vorm en kwaliteit behouden," legt hij uit.



"In de tweede helft van augustus neemt de productie toe. De prijzen zullen dan dalen. De vraag is stabiel, zeker als deze wordt vergeleken met de toenemende vraag naar Medjoul-dadels."

Dubbel volume
"We verwachten in het volgende seizoen dat ons volume aan Barhi-dadels zal verdubbelen," legt Yoav verder uit. "We bereiden ons voor op een volume van 250 ton voor de export, waarbij we drie tot vier weken lang ladingen laten vertrekken."


Het seizoen voor Barhi-dadels is erg kort en duurt maar een maand. "Elk uur van de leveringsketen is daarom belangrijk. Er zijn andere bedrijven die zich proberen te ontwikkelen op het gebied van Barhi-dadels. Alleen de bedrijven die zich goed aan kunnen passen aan het ritme van dit product, zullen daar ook echt in slagen."

Galilee Export levert aan markten in het Verre Oosten, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. "We zien mogelijkheden in Noord-Amerika, Australiƫ en India en we zien ernaar uit om ons ook op die markten te ontwikkelen."

Voor meer informatie:
Yoav Nakash
Galilee Export
Tel :+972 3653 9020
Mob:+972-544859364
yoav.n@galil-export.com
http://galilee-export.com
Publicatiedatum: