Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fusie tussen IsraŽlische exporteurs

Twee bekende IsraŽlische exporteurs, Aviv Flowers Packing House en Avniv, gaan samenwerken. Aviv exporteert al ruim 40 jaar voornamelijk bloemen, maar werkt ook met verse kruiden en exoten.

Sinds de twee exporteurs twee maanden geleden zijn gefuseerd, is de afdeling voor exotisch AGF significant toegenomen. Alle export van exotisch groenten en fruit wordt uitgevoerd onder het merk Aviv Harmonie, dat eerder al als merk goed bekend stond. 

Aviv Harmonie Fresh Produce vertegenwoordigt zodoende dezelfde waarden als het merk Aviv, dat staat voor hoge kwaliteit, een consistent aanbod en een bedrijfsvoering die is gericht op de klant.Vijgen
Het vijgenseizoen ging aan het einde van juni van start. "Het aanbod en de vraag zijn als normaal," licht Niva Ben Zion van Aviv Harmonie toe. "Deze week hebben we het IsraŽlische ras Bursa en de Broun Turkey toegevoegd. We gaan met deze rassen door totdat het Turkse seizoen van start gaat. Zodra de Turkse vijgen weer uit de markt zijn verdwenen, gaan we tot het einde van januari verder met ons seizoen."


 
Pitahaya
De eerste volumes aan gele pitahaya's zijn in augustus verkrijgbaar. Dit product is met name populair in de VS, waar dan ook goede prijzen voor pitahaya worden verkregen. Het zoete fruit staat ook wel bekend als Golden- of Apollo-pitahaya's. "Deze fruitsoort is minder populair op de Europese markt," zegt Niva Ben Zion. Europese consumenten hebben de voorkeur voor rode pitahaya-soorten, zoals de Venus of de Bilu. 

Volgens Niva is het moeilijk om een prognose van het komende seizoen te geven. Het weer is de laatste tijd erg onvoorspelbaar. Pitahaya's zijn een tropische fruitsoort en hebben als zodanig een voortdurend warm en vochtig klimaat nodig. Als het te koud wordt, heeft dit invloed op de pitahaya-oogst. Dit gebeurt echter ook als de temperaturen te hoog zijn, wat de afgelopen tijd vaak het geval is geweest.
 
Voor meer informatie:
Avi Bar
Tel: +972-4-6126001
Avi.b@aviv-flower.co.il
www.aviv-flower.co.il

Publicatiedatum: 7-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: