Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Coco Zhu - Jaguar Fruit

Veel vraag vanuit China naar Zuid-Afrikaans citrus

"In de afgelopen paar jaar heeft de Chinese landbouwtechnologie zich in rap tempo ontwikkeld. Ook is de kwaliteit van de Chinese landbouwproductie verbeterd. Ondanks dat zijn er in vergelijking met geïmporteerd fruit nog steeds grote verschillen in kwaliteit te zien. Dit komt voornamelijk omdat telers en pakstations in het buitenland gebruik maken van geautomatiseerde bedrijfsvoering. Ook legt men in het buitenland meer nadruk op voedselveiligheid en duurzaamheid," aldus Coco Zhu van het Chinese bedrijf Jaguar Fruit.

Geïmporteerde Zuid-Afrikaanse sinaasappelen

"De activiteiten van Jaguar in China bestaan voor 90% uit import en voor 10% uit export. We exporteren voornamelijk via de haven van Sjanghai. In vergelijking met vorig jaar geven we nu meer aandacht aan kwaliteitscontrole. Ook heeft Jaguar een aantal bekende Egyptische sinaasappels in China weten te introduceren."

De inkoopafdeling van Jaguar Fruit Trade (Sjanghai) samen met een buitenlandse leverancier

"De kwaliteit van het product bepaalt de prijs. Jaguar koopt zijn fruit direct in bij telers en pakstations, zodat we zo effectiever de leveringsketen onder controle kunnen houden. Voordat het seizoen begint, heeft ons team van experts voor kwaliteitsinspectie al de teeltbedrijven bezocht. Het team onderzoekt dan hoe er wordt aangeplant en wordt geoogst. Tijdens het seizoen komen ze nog regelmatig terug om te kijken naar het sorteerproces in pakstations. In de komende paar jaar willen we bij elk teeltbedrijf inkoopafdelingen opzetten. Onze belangrijkste teeltbedrijven bevinden zich in Spanje, Peru, Zuid-Afrika en Egypte."


Nederlandse Conference-peren"Het fruit dat we importeren wordt doorverkocht aan supermarktketens in het hogere marktsegment, fruitwinkelketens en grootschalige supermarktketens in de grote en middelgrote steden van China. 90% loopt via traditionele omzetkanalen en 10% via e-commerceplatforms. Omdat onze activiteiten toenemen, breiden we ook continu onze distributiekanalen uit. In de tweede helft van dit jaar gaat Jaguar Fruit voornamelijk peren uit Nederland, sinaasappelen en druiven uit Zuid-Afrika en Peru en sinaasappelen uit Israël importeren."


Jaguar Fruit Trade (Shanghai) Co., Ltd. op Asia Fruit Logistica

"Onder het geïmporteerde citrus bevinden zich grapefruit, navel-sinaasappelen en zomersinaasappelen. Wat druiven betreft importeren we zowel conventionele als pitloze rassen. Dankzij de verscheidenheid aan producten en de verschillende periodes qua omzet kunnen we het hele jaar door gegarandeerd fruit leveren. Het voordeel van Zuid-Afrikaans fruit is dat de productie in het afgelopen seizoen fors is toegenomen. Ondanks dat toegenomen volume is het nog steeds lastig om aan de vraag vanuit de Chinese markt te voldoen. De importprijs is zodoende jaar op jaar toegenomen."

Sylvia Xu, Coco Zhu
Jaguar Fruit Trade (Shanghai) Co., Ltd.
Phone: +86 21 3479 9266

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018