Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onduidelijke gevolgen vorstschade voor Poolse appelsector

Het is vooralsnog lastig om een duidelijk beeld te krijgen van de situatie binnen de Poolse appelsector. Polen werd in april en mei getroffen door vorst. Het enige dat nu duidelijk is, is dat het nog te vroeg is om een prognose te geven van het komende seizoen.



"Een ding is in ieder geval vrij zeker," zegt Andrzej Mierzejewski van Cool Fruit S.P. "Dit seizoen is een complete ramp. We verwachten dat er in heel Polen 50% minder productie gaat zijn dan in voorgaande jaren. Sommige telers hadden uiteraard meer geluk dan anderen. Sommige teeltbedrijven hebben slechts een verlies in volume van 10% tot 30%."

Het zal nog drie tot vier weken duren voordat de gehele situatie in kaart kan worden gebracht. De appelen hangen nog aan de bomen. Een groot deel van de telers geeft echter aan dat ze niet zeker zijn van de kwaliteit. Voor deze telers wordt het mogelijk lastig om aan de bestellingen te voldoen, die op contractbasis zijn afgesproken.

"We verwachten dat de prijzen iets omhoog zullen gaan, maar ik kan mijn klanten op geen enkele manier iets van een prognose geven. De eerste rassen, zoals Paula Red en Celeste, zullen met enkele weken klaar zijn. We zullen af moeten wachten wat de oogst ons geeft," zegt Andrzej tot slot.

Voor meer informatie:
Andrzej Mierzejewski
Cool Fruit
Tel: +48 795522476+48 795522476
Email: andrzej@coolfruit.pl
www.coolfruit.pl
Publicatiedatum: