Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Onduidelijke gevolgen vorstschade voor Poolse appelsector

Het is vooralsnog lastig om een duidelijk beeld te krijgen van de situatie binnen de Poolse appelsector. Polen werd in april en mei getroffen door vorst. Het enige dat nu duidelijk is, is dat het nog te vroeg is om een prognose te geven van het komende seizoen."Een ding is in ieder geval vrij zeker," zegt Andrzej Mierzejewski van Cool Fruit S.P. "Dit seizoen is een complete ramp. We verwachten dat er in heel Polen 50% minder productie gaat zijn dan in voorgaande jaren. Sommige telers hadden uiteraard meer geluk dan anderen. Sommige teeltbedrijven hebben slechts een verlies in volume van 10% tot 30%."

Het zal nog drie tot vier weken duren voordat de gehele situatie in kaart kan worden gebracht. De appelen hangen nog aan de bomen. Een groot deel van de telers geeft echter aan dat ze niet zeker zijn van de kwaliteit. Voor deze telers wordt het mogelijk lastig om aan de bestellingen te voldoen, die op contractbasis zijn afgesproken.

"We verwachten dat de prijzen iets omhoog zullen gaan, maar ik kan mijn klanten op geen enkele manier iets van een prognose geven. De eerste rassen, zoals Paula Red en Celeste, zullen met enkele weken klaar zijn. We zullen af moeten wachten wat de oogst ons geeft," zegt Andrzej tot slot.

Voor meer informatie:
Andrzej Mierzejewski
Cool Fruit
Tel: +48 795522476+48 795522476
Email: andrzej@coolfruit.pl
www.coolfruit.pl

Publicatiedatum: 8-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: