Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
China: volume mango's uit Panzhihua blijft stabiel

Volgens Fu Zuhong van Miyi Feng Hui Trading is de regio Panzhihua niet getroffen door zware neerslag of orkanen. Zodoende is de mangosector van Panzhihua nog steeds stabiel. 

"Met zijn biologische kassen en het feit dat er geen winter plaatsvindt, is Panzhihua het grootste teeltgebied voor mango's van China en misschien wel van de wereld. De regio heeft de hoogste breedtegraad, de hoogste ligging, het laatste productieseizoen en de beste kwaliteit aan mango's. Mango's uit Panzhihua worden pas rijp in september en oktober, wat een tot twee maanden later is dan in enig ander Chinees teeltgebied," aldus Fu Zuhong.


Vers geoogste mango's


Een teeltbedrijf voor mango's in Panzhihua

"Het mangoseizoen van Panzhihua loopt elk jaar van mei tot oktober. Dankzij de uitstekende geografische ligging is er in Panzhihua voldoende zonlicht en een geschikte hoeveelheid aan neerslag. Het productievolume en de kwaliteit zijn daardoor al jaren stabiel. Doordat er in heel China sprake is van een toename in productievolumes, zijn de prijzen van dit jaar slechter dan die van vorig jaar. De prijzen van mango's uit Panzhihua zijn echter nog steeds sterk. Jaar op jaar zijn die in het geheel niet afgenomen."


Mango's uit Panzhihua die nog moeten worden gesorteerd

"We werken in Panzhihua in de omgeving van Sichuan met een gecombineerd areaal van meer dan 100 hectare (1000 mu). Ons eigen teeltbedrijf beslaat ongeveer 50 hectare (500 mu). De overige 50 hectare is in handen van telers waar we mee samenwerken. We produceren Keitt-mango's, Guifei-mango's, Jilu-mango's en golden mango's. Ons productievolume kont neer op 3 tot 4 ton per mu. Het productievolume wordt beïnvloed door de weersomstandigheden. Als het veel regent gaat het fruit rotten. Om ervoor te zorgen dat de schade door het weer zoveel mogelijk wordt beperkt, voert ons R&D-team regelmatig inspecties uit."


Stevige mango's met een felle schil

"Onze mango's komen op dit moment voornamelijk via traditionele leveringsketens terecht bij supermarktketens in Chengdu en Chongqing. Een klein deel wordt ook online vermarkt. In de afgelopen paar jaar worden mango's uit Panzhihua steeds populairder op de markt. Het totale exportvolume neemt toe. Doordat de markt in de laatste jaren meer open is gegaan, hebben we nu een stabiele klantenbasis. We zijn in de toekomst van plan om uit te breiden naar Sjanghai en Beijing. Ook willen we uiteindelijk uitbreiden in het buitenland. We hopen dat we samen kunnen werken met experts om onze onderneming te verbeteren, zodat we de kans krijgen om steeds meer buitenlandse consumenten met mango's uit Panzhihua kennis te laten maken."

Fu Zuhong
Miyi Feng Hui Trading Co., Ltd.
Phone: +86 139 8035 7871

Publicatiedatum: 8-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: