Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aanhouding Roemeense vrachtwagenplunderaars

De politie heeft zaterdag 29 juli op een vakantiepark op de Veluwe vijf Roemeense mannen tussen de 33 tot 43 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van een ladingdiefstal van een groot aantal smartphones ter waarde van een half miljoen euro. In de nacht van 24 op 25 juli werd op de A73 ter hoogte van Horst uit een vrachtwagen een groot aantal smartphones ontvreemd. Dit gebeurde volgens de zogenoemde Roemeense methode: diefstal al rijdend op de snelweg. 

Geprepareerd busje
De verdachten benaderden de vrachtwagen van achteren met een geprepareerde auto. Al rijdende zag een van de verdachten kans het slot van de vrachtwagen te forceren en de deur te openen. Vervolgens klom één van de verdachten via de motorkap van de achterop rijdende auto aan boord van de vrachtwagen. Hierna laadde hij vanuit de vrachtwagen een groot aantal dozen met smartphones over via het geprepareerde dakraam van het autobusje.

Internationaal
De dienst Infra van de Landelijke Eenheid deed al jaren onder het gezag van het Landelijk Parket intensief onderzoek naar deze groepering. De afgelopen jaren zijn er verschillende transporten op deze manier beroofd van hun lading. Ook elders in Europa werden soortgelijke diefstallen gepleegd. Het betrof hier vrijwel altijd ladingen met dure smartphones. De verdachten worden dinsdag aan de rechter-commissaris voorgeleid. 

Bron: Politie

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018