Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese dragonfruit steeds populairder

"De belangrijkste teeltgebieden voor Chinees dragonfruit bevinden zich in de zuidelijke provincies Hainan, Guangxi, Guangdong en Fujian. Dragonfruit kan in drie soorten worden onderverdeeld: met een rode schil en wit vruchtvlees, met een rode schil en rood vruchtvlees en met een gele schil en wit vruchtvlees. Onder Chinese consumenten is de soort met rood vruchtvlees het meest populair. Deze soort bevat veel anthocyaan. Als je het fruit snijdt, zie je daardoor direct een felrode kleur. Ook is de smaak zoeter dan bij het dragonfruit met wit vruchtvlees," aldus Liu Yongliang van de Jinxiang Hao Le Dragon Fruit Growers Expert Association.


Dragonfruit met rood vruchtvlees

"In vergelijking met andere fruitrassen zijn de productiekosten voor het telen van dragonfruit in kassen vrij hoog. Deze methode bespaart echter ook op arbeidskrachten, tijd en inspanning. Ook is de marktwaarde van de productie hoger. De noordelijke teeltgebieden voor dragonfruit worden elk jaar uitgebreid. Onze kassen bevinden zich in de regio van Jinxiang in Jining, Shandong. Ze beslaan een areaal van 2 hectare (20 mu), waarop uitsluitend dragonfruit met rood vruchtvlees wordt geteeld. Het productievolume per mu zit tussen de 2000 en 3000 kilo. Ongeveer 80% van onze totale productie wordt geƫxporteerd. De overige 20% wordt in China via e-commerce op de markt gezet."


Vers geoogst dragonfruit

"De oogst van dragonfruit gaat elk jaar met het begin van juni van start. Het seizoen loopt door tot het einde van december. Toen in dit jaar de bomen in bloei kwamen, was het klimaat van Jinxiang stabiel. Er was geen sprake van extreme weersomstandigheden. Daarom is het productievolume ten opzichte van vorig jaar niet echt veranderd. Ook is de huidige prijs op de markt te vergelijken met die van vorig jaar."

Liu Yongliang
Jinxiang Hao Le Dragon Fruit Growers Expert Association
Phone: +86 187 6680 7166
Publicatiedatum: