Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Videoreportage Rinus van Wezel

Olof Kruijthof noemt zich onbetwist de aardappelspecialist

Toen we maandag 24 juli op de Roosendaalse weekmarkt liepen, kwamen we voorbij de kraam van Olof Kruijthof en waren aangenaam verrast. We zagen dat hij zich heeft gespecialiseerd in de verkoop van kleiaardappelen uit de Hoekse Waard waar van verschillende rassen naturel liggen uitgestald. We schrijven "naturel" want de aardappelen liggen ongewassen te kijk en dat betekent dat er nog stukjes klei aan de schil kleven.
 
Veel mannen en vrouwen storen zich daar niet aan en vinden het juist een teken van echtheid dat deze aardappelen zijn gegroeid op een stuk vruchtbare kleiakkerbouwgrond gewonnen uit de zee. Olof ( 24 jaar) gaat zes dagen per week met zijn kraam naar verschillende weekmarkten en is dus op maandag steeds in Roosendaal te vinden. Hij begon op zijn 18e jaar met zijn eigen handel. Hij kiest persoonlijk zijn toeleveranciers uit de Hoekse Waard en weet waarover hij praat.
 
Hij ziet dat de klanten steeds mee bewust worden van de aard en kwaliteit van een bepaald aardappelras. Men kiest bewust voor een bepaald ras vanwege de smaak en de kookkwaliteit. Zijn kraam is duidelijk herkenbaar tussen de 6 andere kramen met groenten en fruit. Juist daarin onderscheidt Olaf zijn handel want hij is gespecialiseerd in uitsluitend aardappelenverkoop met daarnaast in bescheiden mate ook uien uit de Hoekse Waard en voor een enkeling ook een zoete aardappel maar die komt dus niet uit de Hoekse Waard.
 
Zijn slogan, die duidelijk op de kraam staat vermeld, luidt:
Olof's Aardappelhandel onbetwist uw aardappelspecialist..
Bekijk het filmpje dat Rinus van Wezel er maakte


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018