Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw totaalconcept voor de handling van pallets, kratten en dozen

ARCO uit Horst ontwikkelt innovatieve machines en installaties voor het optimaliseren van productieprocessen in onder andere de bulk solids en recycling industrie. In de complete projecten die ARCO levert speelt systeemintegratie een belangrijke rol. Nieuw van ARCO is haar complete totaal concept voor de handling van pallets, kratten en dozen waarmee ze één tot tien FTE bespaart. ARCO demonstreert haar nieuwe systeem voor de industrie, bulk solids en recycling industrie tijdens Solids in Rotterdam.



Snelle terugverdientijd door minder fouten en 1 tot 10 FTE arbeidsbesparing
De krapte op de arbeidsmarkt neemt snel toe terwijl de risico's voor het in dienst nemen van medewerkers stijgen. Het maakt dat de vraag naar effectieve oplossingen voor zwaar en eentonig werk stijgt. ARCO ontwikkelde een nieuw compleet concept voor het automatisch handlen van pallets, kratten en dozen met een gewicht tot 2000 kilo. Binnen het nieuwe complete concept integreert ARCO full service zowel robotisering, automatisering en mechaniseren tot één optimaal werkend systeem waarmee arbeid, tijd en kosten worden bespaard. Het nieuwe logistieke concept kan draaitafels, palletliften, stapelaars en ontstapelaars bevatten om producten volledig geautomatiseerd te handlen. Om afstanden tot vijf kilometer of zelfs nog meer automatisch af te leggen kan ARCO rollenbanen, traversewagens of shuttles met automatische scanners inzetten. Automatisch wegen kan tijdens het transport volgens het principe van "On-the-Fly" met een weegnauwkeurigheid van 1% of tijdens stops met een nauwkeurigheid van 0,1%. ARCO maakt het mogelijk om eenheden automatisch te coderen of te labelen. Zo worden FTE's uitgespaard en het management voorzien van gedetailleerde informatie over de supply chain. ARCO biedt uiteenlopende scansystemen die ze koppelt aan informatie-systemen als WMS en WCS. Aan het einde van het interne proces kan ARCO pallets, kratten of dozen automatisch sorteren en opslaan in een verzamelstation of op de eindbestemming.

Robuuste uitvoering zorgt voor minimaal onderhoud en stilstand tijd
ARCO ontwikkelt, bouwt, integreert en optimaliseert alle machines en complete productieprocessen in eigen huis. Ze biedt naast de ontwikkeling, realisatie en installatie van machines en complete proceslijnen ook een 24-uurs service en onderhoudsdienst. Het nieuwe concept stelt producenten in staat om 24 uur per dag, zeven dagen per week efficiënt en volgens een constante kwaliteit te werken. Door de hoge arbeidsbesparing en de vermindering van het aantal menselijke fouten kent de totaal oplossing van ARCO een terugverdientijd van één jaar. Het nieuwe logistieke concept is robuust uitgevoerd met duurzame materialen. Daardoor is het onderhoud en de stilstand tijd minimaal. De robuuste onderhoudsvrije uitvoering maakt het nieuwe concept bovendien speciaal geschikt voor de industrie, bulk solids en recycling. ARCO demonstreert haar nieuwe systeem tijdens Solids in Rotterdam op stand A103.

www.arco-solutions.nl.

Publicatiedatum: