Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
André Van den Broeck van Special Fruit over ERP oplossing SI Foodware AGF:

"Dankzij de OC-schermen kunnen we inzien hoe efficiënt we werken"

Al meer dan 10 jaar werken Special Fruit en Schouw Informatisering nauw samen om de importeur van groenten en fruit (en producent van bessen) uit het Belgische Meer zo optimaal mogelijk te laten profiteren van hun ERP oplossing specifiek voor de AGF handel, SI Foodware AGF. Deze softwareoplossing is ontstaan en wordt onderhouden door de Food Community van Schouw Informatisering, waarbinnen de AGF Gebruikersvereniging een adviserende rol heeft. Special Fruit is daarmee één van de krachten achter de ontwikkeling van SI Foodware AGF. Door het delen van kennis en ervaringen wil Schouw er voor zorgen dat de software zo goed mogelijk aansluit op de praktijk. Zo ontstaan de juiste fundamenten waar AGF bedrijven snel mee aan de slag kunnen. Precies het doel dat Schouw met de Food Community wil bewerkstelligen: het bieden van een platform waarbinnen bedrijven hun ervaring op het gebied van Food en IT met elkaar kunnen delen.

Productieregistratie op de vloer
Door te werken met SI Foodware AGF is er bij Special Fruit op veel gebieden winst behaald. Volgens André Van den Broeck van Special Fruit is de administratie overzichtelijker geworden en zijn gegevens direct beschikbaar door productieregistratie op de vloer middels OC-schermen. "We hebben inzicht waar producten zich bevinden en daarnaast is er meer zicht op de belasting per lijn. Dankzij de OC-schermen kunnen we inzien hoe efficiënt we werken. Hiermee is het ook mogelijk voor Productie om te kunnen anticiperen op last minute aanpassingen vanuit het sales proces."

Logistieke verbeterslag met RF-scanning
Ook op het gebied van Logistiek is met SI Foodware AGF een verbeterslag gemaakt en kunnen veranderingen vanuit sales last minute worden doorgevoerd. "Het pickproces loopt veel efficiënter nu er met een scanner wordt gepickt. Het is duidelijk waar de voorraad staat en het is inzichtelijk hoe ver een picker werkelijk staat met zijn opdracht. Opdrachten kunnen naar de scanner gestuurd worden, dus is er geen menselijk contact nodig om een opdracht te geven. Door middel van opmerkingen kan een picker op de hoogte gebracht worden welke zaken belangrijk zijn voor de orders die hij in behandeling heeft", aldus Van den Broeck.

Issues snel inzichtelijk dankzij conflictenscherm
Een belangrijke functionaliteit voor Special Fruit in SI Foodware AGF is het conflictenscherm. Hiermee worden issues snel inzichtelijk, zodat deze opgevolgd kunnen worden. Hierdoor kunnen leveringsproblemen aan de klant voorkomen worden en kan aan de juiste kwaliteit en certificering voldaan worden. Diederik Heuts van Special Fruit geeft een voorbeeld op het gebied van Productie: "Als er te veel goederen zijn verbruikt, is meteen zichtbaar voor welke orders dit een probleem gaat opleveren. Dit geldt ook voor de verandering van kwaliteit van goederen, alsook voor goederen die vertraging hebben opgelopen. Dit zien we allemaal terug in het conflictenscherm, waarna actie genomen kan worden om de allocatie te verleggen of logistiek bij te sturen."

Betrokken bij ontwikkeling SI Foodware AGF
Als klant van Schouw en als deelnemer van de Food community was en is Special Fruit zeer betrokken bij de ontwikkeling van SI Foodware AGF. Automatisering neemt dan ook een belangrijke rol in binnen de organisatie. "Het is van groot belang voor Special Fruit dat de gebruikers zoveel mogelijk ondersteund worden in hun werkzaamheden door de software en geen tijd verliezen door onnodig zoekwerk of onnodige handelingen", geeft van den Broeck aan. Met SI Foodware AGF van Schouw Informatisering is het fundament gelegd om de generieke processen te ondersteunen en neemt de automatisering een deel van het werk over.

Langdurige samenwerking Special Fruit en Schouw
"De samenwerking tussen Special Fruit en Schouw Informatisering verloopt al jaren erg vlot. Het was en is prettig samenwerken met consultants die thuis zijn in onze specifieke branche en daardoor begrip hebben voor de belangrijke uitdagingen in onze sector." En voor wat betreft de toekomst; "We hopen op enerzijds een nog minstens even lange en succesvolle samenwerking als die we gedurende de afgelopen 10 jaar hebben gehad en anderzijds dat SI Foodware AGF blijft mee evolueren met de behoeften van ons bedrijf", sluit Diederik Heuts tevreden af.

Softwaresysteem fundament voor AGF branche
SI Foodware AGF is een standaard ERP softwaresysteem en biedt de fundamenten voor de AGF branche. Met SI Foodware AGF ondersteunt en automatiseert Schouw uw volledige bedrijfsspecifieke bedrijfsvoering, indien gewenst aangevuld met klant specifieke aanpassingen. Met Schouw Informatisering heeft u de partner om succesvol en gegarandeerd live te gaan. Benieuwd? Volg dan het AGF Webinar op 13 september 2017:
Publicatiedatum: