Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Goed Valencia-seizoen in Zuid-Afrika

"Het citrusseizoen in het noorden van Zuid-Afrika is grotendeels gelopen zoals we hadden verwacht, met zelfs grotere volumes na de verwoestende hagel in Hoedspruit", zegt Maarten Venter, marketing manager bij Zest Fruit. "De kwaliteit is goed dit jaar. Doordat de vrucht een beetje eerder is dan gebruikelijk , verwachten we ongeveer twee weken eerder klaar te zijn met de citrusvruchten in het noorden. Op citroenen na, zijn de meeste markten stabiel gebleven en is er een goede balans tussen de vraag en aanbod op de wereldmarkten."Het grapefruitseizoen in het noorden van Zuid-Afrika is bijna klaar, met nog ongeveer twee weken te gaan op de Onderbergstreek op Star Ruby. De Valencia-variëteiten, waaronder de late Valencia, hebben nog drie maanden te tijd nodig. Fanie Meyer, vertegenwoordiger van Citrus Growers, bevestigt dat het seizoen in Hoedspruit zeer goed gaat. "We zijn al voor 90 procent klaar met grapefruit, net zoals met de Turkse Valencias. Momenteel zijn we bezig met het verpakken van de Midknights."

Het seizoen van de populaire Midknights in Hoedspruit zal naar verwachting lopen tot het einde van week 31. Late Valencias in dit gebied zullen doorgaan tot in ongeveer week 37. Eind september zullen alle Valencias uit Hoedspruit verpakt zijn. Voor de Valencia in de provincie Limpopo (verantwoordelijk voor ongeveer 60% van de Zuid-Afrikaanse Valencias) ziet het er beter uit dan in de afgelopen twee jaar, toen droogte en hagelschade de teelt teisterden. Voor de Zuid-Afrikaanse industrie in zijn geheel zijn 8,4 miljoen 14 kg kartons van Valencias verpakt, tegenover 7,8 miljoen in 2016 en 6,1 miljoen in 2015. 

"Het lijkt op een enorme stijging in Valencias in Zuid-Afrika, maar de volumes van Valencia in Hoedspruit zijn weer op het normale niveau terugkomen dan voor de hagel van vorig jaar. Vorig jaar hadden we 3 miljoen dozen, maar de laatste schatting voor onze regio is nu 5,9 miljoen. Het totaal voor citroenen, Valencias en grapefruit voor ons gebied, wordt op ongeveer 5 miljoen dozen geschat", verklaart Fanie Meyer.

Voor meer informatie:
Maarten Venter
Zest Fruit
T +27 21 888 9100

Fanie Meyer
CGA Hoedspruit representative
T+27 15 795 5104

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018