Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel interesse in rode Braziliaanse ananasrassen

"De vraag naar onze nieuwe rode ananas is enorm, vertelt Pedro Nahoum de CEO van Botanica Pop in Brazilië. "Na een artikel op FreshPlaza ontvingen we mails van geïnteresseerde importeurs en telers van over de hele wereld.

Aan de ene kant vragen handel en retail om de ananas. Sommige willen kleine volumes, maar er zouden ook grote partijen geïnteresseerd zijn. Aan de andere kant zijn er telers wereldwijd geïnteresseerd in de ananasteelt. "Het is erg moeilijk om het patent te controleren."

Botanica Pop investeerde jaren in de ontwikkeling van de nieuwe rassen Cesar en David. Pedro is onder de indruk van de enorme interesse, daarom stapte hij naar de regering voor hulp. "We hebben gesproken over de grote vraag en de kansen en gelukkig zijn ze overtuigd. Op dit moment hebben we steun van de federale regering en de regering in Rio de Janeiro."



In de deelstaat Rio de Janeiro wordt een plantage opgezet. "De regering geeft ons de vrijheid om te kiezen met wie we willen samenwerken als we het project buiten Brazilië uitrollen. We hebben potentiële opties in Costa Rica en Azië." In de eerste plaats ligt de focus echter op de binnenlandse markt.



Hij voegt toe: "We dachten eerst dat de interesse alleen maar het gevolg was van de rode kleur, maar vanuit de wetenschap zijn er nu aanwijzingen dat het pigment anthocyanin, waardoor de ananas rood kleurt, een medicinale werking kan hebben in de strijd tegen verschillende vormen van kanker."



De combinatie van deze eigenschap met de aanwezigheid van het enzyme bromelain, dat goed is voor de gezondheid, maakt dat de Braziliaanse regering bereid is het project te steunen. "Ons ondernemingsplan stelt op dit moment dat we ons areaal met een factor 30 moeten laten stijgen in de komende jaren. Het zou mooi zijn als we een coöperatie kunnen opzetten."



De rode ananas moet als premium fruit op de markt gebracht worden. "Mensen proberen de prijs naar beneden te drukken, omdat de normale ananas al een commodity is. Onze intentie is om de rode ananas als premium fruit te vermarkten, maar daar hangt een prijskaartje aan." De productie is nog beperkt en de volumes zijn nog niet commercieel.

Meer informatie:
Pedro Nahoum
BOTANICA POP LTDA
T: +55 21 99673 5855
E: botanicapop@gmail.com
Publicatiedatum: