Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Veel interesse in rode Braziliaanse ananasrassen

"De vraag naar onze nieuwe rode ananas is enorm, vertelt Pedro Nahoum de CEO van Botanica Pop in Brazilië. "Na een artikel op FreshPlaza ontvingen we mails van geīnteresseerde importeurs en telers van over de hele wereld.

Aan de ene kant vragen handel en retail om de ananas. Sommige willen kleine volumes, maar er zouden ook grote partijen geīnteresseerd zijn. Aan de andere kant zijn er telers wereldwijd geīnteresseerd in de ananasteelt. "Het is erg moeilijk om het patent te controleren."

Botanica Pop  investeerde jaren in de ontwikkeling van de nieuwe rassen Cesar en David. Pedro is onder de indruk van de enorme interesse, daarom stapte hij naar de regering voor hulp. "We hebben gesproken over de grote vraag en de kansen en gelukkig zijn ze overtuigd. Op dit moment hebben we steun van de federale regering en de regering in Rio de Janeiro."In de deelstaat Rio de Janeiro wordt een plantage opgezet. "De regering geeft ons de vrijheid om te kiezen met wie we willen samenwerken als we het project buiten Brazilië uitrollen. We hebben potentiële opties in Costa Rica en Azië."  In de eerste plaats ligt de focus echter op de binnenlandse markt.Hij voegt toe: "We dachten eerst dat de interesse alleen maar het gevolg was van de rode kleur, maar vanuit de wetenschap zijn er nu aanwijzingen dat het pigment anthocyanin, waardoor de ananas rood kleurt, een medicinale werking kan hebben in de strijd tegen verschillende vormen van kanker."De combinatie van deze eigenschap met de aanwezigheid van het enzyme bromelain, dat goed is voor de gezondheid, maakt dat de Braziliaanse regering bereid is het project te steunen. "Ons ondernemingsplan stelt op dit moment dat we ons areaal met een factor 30 moeten laten stijgen in de komende jaren. Het zou mooi zijn als we een coöperatie kunnen opzetten."De rode ananas moet als premium fruit op de markt gebracht worden. "Mensen proberen de prijs naar beneden te drukken, omdat de normale ananas al een commodity is. Onze intentie is om de rode ananas als premium fruit te vermarkten, maar daar hangt een prijskaartje aan." De productie is nog beperkt en de volumes zijn nog niet commercieel.

Meer informatie:
Pedro Nahoum
BOTANICA POP LTDA
T: +55 21 99673 5855
E: botanicapop@gmail.com

Publicatiedatum: 21-7-2017

  

Reacties:


Hello, I work for a consortium with reserve block funds mapped out for sponsorship of projects. We are open to negotiation with people with genuine projects that needs direct long term loan and if agreement is reached, funds will be made available. In case you have projects and interested in furthering this conversation, let me know by responding Ugent

Dr.Pallo Jordan
Dr. Pallo Jordan, 07956 418448 - 22-8-2017 13:32:54


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: