Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Servisch marktleiderschap voor frambozen bedreigd

In 2015 was Servië het grootste fambozenproducerende land ter wereld. Toen verscheepte het land 100.000 ton. Met dit aantal waren ze groter dan de grote productielanden Polen en Chili. In 2016 was er echter een sterke daling in de vraag naar Servische frambozen. Dit jaar is de situatie nog moeilijker, omdat 40% van de oogst verloren was.

Volgens Alexander Jovanovic van Aleksandar International - één van de marktleiders in de Servische AGF-sector is de belangrijkste reden van de daling in 2016 dat bepaalde frambozentelers traditionele rassen hadden gecombineerd met slechte rassen uit Polen. "Het is erg jammer dat dit gebeurde. Hierdoor heeft de hele sector schade ondervonden."

Het bedrijf Aleksander International teelt zelf ook frambozen. "We produceren twee rassen, de Meeker en Willamette. We zijn ervan overtuigd dat andere variëteiten, met name Polka en Polana, niet dezelfde kwaliteit zijn. Meeker en Williamette zijn rassen die zeer smaakvol zijn en minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben."

Bron: expert.bg

Publicatiedatum: 21-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: