Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Wilko van der Zwaard, WilkoFruit:

"Onze retailklanten hebben nog nooit zoveel steenfruit verkocht"Tholen - Kersen vormen al sinds 1934 een belangrijke activiteit voor de familie van der Zwaard. De opa van Wilko, Jan-Pieter van der Zwaard, startte de activiteiten op, zijn vader Ap zette het voort en ook Wilko heeft zich in de loop der jaren opgewerkt tot een heuse kersenspecialist met aanvoer van alle windstreken. "Onlangs heeft mijn zoon Alejandro ook aangegeven in de zaak te komen, dus voorlopig houden we de traditie nog even in stand", vertelt de handelaar. "Alejandro zal zich meer richten om WilkoFruit op organisatorisch vlak naar een hoger niveau te tillen. Mijn hart ligt bij de in- en verkoop. Mijn doel is om onze productkennis te delen met onze klanten, of dat nou supermarkten, markthandelaren of groenteboeren zijn, zodat zij daardoor meer kunnen verkopen."Alle windstreken
"Dit seizoen is er door de weersomstandigheden in Europa sprake van een heus kersentekort. Dat zorgt voor goede prijzen op de markt", vertelt Wilko. "Het Spaanse seizoen is door het extreem warme weer twee weken eerder afgelopen dan verwacht. De komende drie weken gaan wij nog door met Belgische en Hollandse kersen en we hebben ook de eerste Canadese kersen in laten vliegen. Vroeger lieten we het Hollandse fruit aan anderen over, maar omdat we steeds meer aan de supermarkten zijn gaan leveren, verwachten zij dat wij ze leveren van alle windstreken.""Specialisme wordt steeds belangrijker. Voor ons is dat steenfruit. We hebben hiermee de afgelopen jaren een goede positie opgebouwd bij de Nederlandse retail. Zo'n 40% van ons volume gaat tegenwoordig al naar de supermarkten. Zij willen ontzorgd worden. Wij hebben veel productkennis in huis en laten de supermarkten zien dat ze met de juiste rassen aanzienlijk meer verkopen."


Commerciële afdeling WilkoFruit

"Al het fruit dat ingepakt wordt in Gaudias moet van uitstekende kwaliteit zijn, daar komen de consumenten terug. Als je bij de start van het seizoen mindere rassen in het schap legt, heb je de weken daarna geen herhalingsaankopen meer. De supermarkten waar wij mee werken, hebben nog nooit zoveel steenfruit verkocht en zijn dan ook dik tevreden."Spaans steenfruit tot oktober
"Ook voor het overige steenfruit hebben we een goed seizoen achter de rug. We werken in het Spaanse seizoen samen met Espax uit Lerida, de grootste privé-teler van Spanje met 100% eigen productie. Elk jaar vernieuwt dit bedrijf 60 hectare van zijn areaal om te komen tot de rassen met de beste smaak, grootte en kleur. Daarmee kan hij zich onderscheiden op de markt. Men heeft ons gegarandeerd dat we nog steenfruit binnenkrijgen tot de eerste week van oktober", vertelt Wilko."We krijgen hoofdzakelijk nectarines, perziken en paraguayo's binnen. Men is ook aan het experimenteren met platterina's, maar daarvan zijn nog altijd niet de juiste rassen ontwikkeld. Ook is het pruimenseizoen vanuit Badajoz opgestart. Met dank aan de vele zonuren is het zoetgehalte enorm goed. Ik vind het een goede zaak dat de supermarkten steeds meer steenfruit los verkopen. Dit presenteert beter en reduceert de derving", vertelt Wilko.


Nieuw label Extra Sweet & Healthy.

"Daarnaast hebben we ook de lijn 'Extra Sweet & Healthy' opgestart. De variëteiten die extra zoet zijn worden op deze manier speciaal voor de klanten van onze klanten onder de aandacht gebracht. We zijn gestart met Galia meloenen en watermeloenen en dit zal straks uitgebreid worden met Piel de Sapo en steenfruit", besluit Wilko.Voor meer informatie:
Wilko van der Zwaard
Wilkofruit b.v
IABC 5212
4814 RA Breda
Tel: +31 76 5244460
wilko@wilkofruit.com
www.wilkofruit.com

Publicatiedatum: 21-7-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: