Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Meer volume aan Chinese winterjujube

"De teeltgebieden voor Chinese winterjujube bevinden zich in het noordoosten van China, in de provincie Shaanxi. De meeste productie vindt plaats in de regio van Dali in Shaanxi. Op dit moment heeft Dali een areaal van 40.000 hectare en een jaarlijkse productie van 600.000 ton," aldus Feng van Shenzhen Farm Brothers Agricultural Science and Technology Co Ltd.


Een veld met winterjujube


Een winterjujube met een dunne schil en veel vruchtvlees

"Vorig jaar deed de markt voor winterjujube het goed. De lucratieve winstmarges spoorden telers aan om hun areaal te vergroten. Het areaal van heel China is daardoor in dit jaar toegenomen met 5% tot 8%. De waarde van de productie nam toe met ongeveer 10%. De huidige prijs voor winterjujube komt neer op ongeveer 15 yuan (€1,92) per 500 gram. De prijs is jaar op jaar afgenomen met 30%. Vorig jaar kwam de prijs nog neer op 22 yuan (€2,82) per 500 gram."


Het telen van winterjujube

"De teeltbedrijven die voor de productie van winterjujubes samenwerken met Farm Brothers bevinden zich aan de over van de Gele Rivier. Dit is een gebied met een erg vruchtbare grond en veel daglicht. De kwaliteit van de jujubes die hier worden geproduceerd is erg goed. De schil is dun en ze bevatten veel vruchtvlees. Ook zijn ze sappig en hebben ze een brixwaarde van 30. Het fruit komt doorgaans tussen juni en december op de markt. De jujube-productie vanuit energiebesparende teeltkassen komen aan het begin van juni op de markt. Die van reguliere teeltkassen zijn aan het einde van juli beschikbaar en de productie van open velden wordt aan het eind van augustus of het begin van september op de markt gezet."


Verpakte winterjujube

"Op dit moment komt 80% van onze winterjujubes in China terecht bij grote supermarktketens, zoals Walmart, Yonghui en RT-Mart. Bij de overige 20% werken we samen met e-commerceplatforms. We breiden nu uit naar de middelgrote en kleinere steden van China. We proberen in die steden samen te werken met lokale fruitketens. Op die manier hebben we geen tussenpersoon nodig, wat alleen maar gunstig is voor zowel de winkels als de telers. Afhankelijk van de situatie van volgend jaar overwegen we ook in het buitenland uit te breiden."


Vers geoogste winterjujube

"Omdat de productiekosten relatief hoog zijn in vergelijking met populair fruit als appelen en bananen, bevinden winterjujubes zich in het hogere marktsegment. In de afgelopen paar jaar zijn het steeds meer premium-producten geworden. We verkopen ze als zodanig in een klein verpakkingsformat, zodat ze als cadeau kunnen worden gegeven."

Mr. Feng
Shenzhen Farm Brothers Agricultural Science and Technology Co., Ltd.
Phone: +86 137 2377 7671

Publicatiedatum: 20-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: