Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Polen: appelen -30%, peren -40%

De Poolse appelraming staat op 2,85 miljoen ton, dat is een daling van 30% ten opzichte van vorig jaar. De perenoogst valt in de ramingen 40% lager uit dan in 2016. Daarmee staat dat oogstcijfer op 40.000 ton. Het zijn de verwachtingen van  Professor Eberhard Makosz, President van de Society for the Promotion of Dwarf Fruit Orchards.

Er is wel kans op verbetering van de cijfers. Als er voldoende goed weer is tot eind september kan de appeloogst alsnog de grens van 3 miljoen ton passeren. Vorig jaar piekte de appeloogst. Volgens de officiŽle cijfers werd 3,6 miljoen ton geplukt, 14,6% meer dan de al grote oogst van 2015.

Voor peren geldt eenzelfde beeld. De oogst vorig jaar kwam uit op 81.500 ton, een stijging van 23,8% en overtuigend meer dan in de voorgaande seizoenen.

De raming van Makosz is de eerste voor het komende seizoen en is gebaseerd op cijfers van 52 hardfruittelers, 10 experts en fruitteeltdeskundigen. Een accurate raming is nog moeilijk te maken, aangezien de gevolgen van de vorst dit voorjaar per boomgaard erg verschillen.


Publicatiedatum: 20-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: