Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Telers verwachten tot 30% minder citroenen

Minder citrus geoogst in Argentijnse province Tucuman

Hoewel het nog niet bevestigd is met officiële cijfers meldt Tucuman's Citrus Association (ATC) dat de Argentijnse provincie minder citrus geoogst heeft dan vorig jaar. Volgens ATC is dat het gevolg van weersomstandigheden in 2016 en begin 2017.

"De citrusproductie daalt dit jaar, maar ik kan nog geen duidelijkheid geven hoeveel minder er geoogst is," aldus Roberto Sanchez Loria, van ATC. Volgens hem is er aan de exportverplichtingen voldaan hoewel "in aangepaste vorm". Ook is er minder product beschikbaar voor de industrie.

De exacte reden voor de dalende productie is niet bekend. In samenwerking met technici van het Experimental Station (Agroindustrial Obispo Colombres -Eeaoc-) wordt onderzoek gedaan naar de oorzaken. Volgens de onderzoekers kunnen klimatologische factoren vorig jaar gevolgen hebben gehad voor de fysiologie van de bomen.

Voor de citroenen zijn er bedrijven die 20 tot 30% minder volume verwachten te oogsten. Dat zal gevolgen hebben voor de levergaranties van de bedrijven.

bron: infocampo.com.ar

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018