Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe paraguayo-rassen groeien goed dicht


Filoe paraguayo 

Er zijn nog steeds paraguayo-rassen die aan de onderkant niet goed dicht groeien. Hierdoor blijft er een gat open dat een negatief effect heeft op het uiterlijk. Binnenkort komen er echter nieuwe rassen op de markt. PSB Produccion Vegetal heeft een aantal nieuwe paraguayo-rassen geïntroduceerd die wel volledig dichtgroeien. Een van deze rassen is de Samantha, die hetzelfde productieschema heeft als de UFO 3 en de Contessa en in dezelfde periode geoogst wordt als de UFO 4. Daarnaast is er ook het nieuwe ras Filoe, dat zo'n vier tot vijf dagen na de Sweetcap kan worden geoogst.


Contessa paraguayo 

"De nieuwe paraguayo's zijn meer productief en groeien volledig dicht," legt Stéphane Buffat van PSB Producción Vegetal uit. Verder bereiken de nieuwe rassen een kleuring van tussen de 80% en de 90%, terwijl de oudere paraguayo-soorten maar tot tussen de 50% en de 60% kwamen. "De nieuwe paraguayo-rassen die we hebben ontwikkeld zijn een forse verbetering op het uiterlijk van het fruit," aldus Buffat.

Nieuwe nectarine-rassen met sterke mogelijkheden voor opslag


Boreal nectarine

De familie Buffat heeft verder ook drie nieuwe nectarinerassen gekweekt die goede mogelijkheden geven voor opslag. Hierdoor kunnen telers en handelaren hun omzet en export nauwkeuriger plannen. "We hebben nieuwe nectarinesoorten geïntroduceerd, die stoppen met rijpen zodra ze van de boom zijn gesneden. De mogelijkheden voor opslag zijn erg belangrijk en de kleur ervan is spectaculair," zegt Buffat.


Tiffany nectarine

Een van deze rassen is de Boreal, die in dezelfde periode wordt geoogst als de Big Bang. De Boreal heeft wit vruchtvlees en een volledig rode schil. De Claris komt twee weken na de Big Top en heeft geel vruchtvlees. Drie weken na de Big Top-oogst is het tijd voor het nieuwe Tiffany-ras en tussen 10 en 15 augustus hebben telers in Lleida de beschikking over een nieuw ras onder de naam Opera.



Twee nieuwe late abrikozenrassen met verbeterde sappigheid
PSB Producción vegetal wil de sappigheid verbeteren van late abrikozen. Daarom heeft het bedrijf twee nieuwe rassen geïntroduceerd, die in staat zijn tot zelfbevruchting.


Nelson apricot

Het nieuwe Nelson-ras heeft een oogstperiode tussen eind juli en begin augustus. De Nelson biedt een breed scala aan aroma's en heeft zeer goede smaakkwaliteiten.


Verder kunnen Spaanse telers nu ook de Aristo produceren, die een oogstperiode heeft in het midden van juli.

Voor meer informatie:
Stéphane Buffat
PSB Producción Vegetal
Apdo. de Correos Nº 3, Cp. 30.176
Pliego. Murcia. Spain
Tel.: (+34) 868 08 14 19
stephane.buffat@psbproduccionvegetal.com
www.psbproduccionvegetal.com