Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: 35% oogst Melinda-appelen verwacht

Volgens Federico Barbi, verkoopmanager van Consortium, wordt er maar 35% verwacht van de totale productie van het appelmerk Melinda. De meest getroffen rassen zijn Golden en Renetta. De andere rassen - waaronder Stark, Fuji en Gala - zouden het beter moeten doen. 



"We zullen Melinda producten hebben voor onze markten, maar er zullen in het algemeen veel minder appels in Europa zijn."

Met de verkoop gaat het in principe goed. "We hebben de verkoop vertraagd, waardoor de prijzen zijn gestegen. In feite hebben we de verkoop van producten uit 2016 verlengd van 30 september tot 15-20 november. Hierdoor zullen we grotere marges hebben. De oogst is dit jaar door de vorst getroffen, maar de resultaten voor 2016 zullen positief zijn." 

Kersen
Het kersenseizoen eindigt eind volgende week. "La Trentina en wij zijn samen in totaal tot 310 ton gekomen; 36-37% van wat in april door de vorst werd verwacht. 

Hoewel de volumes laag zijn, zijn de prijzen redelijk bevredigend."

Voor meer informatie:
Consorzio Melinda Sca
Tel.: (+39) 0463 671111
Email: melinda@melinda.it
Web: www.melinda.it
Publicatiedatum: