Het is moeilijk te voorspellen wat de totale productie dit jaar zal zijn. De vraag is echter gestegen. Sommige handelaren maken haast om de restanten van hun oude voorraden te verkopen voordat het nieuwe seizoen aanbreekt. Wij hebben echter een constante jaarronde aanvoer van verse gember. In februari en maart is ons laagseizoen maar dankzij een goede productieplanning kunnen we het hele jaar een stabiele aanvoer garanderen. We passen hiervoor gewasrotatie toe en planten in verschillende periodes van het jaar om de natuurlijke weerpatronen in Pichanaki ten volle te kunnen benutten. De biologische gemberteelt verloopt nog steeds op de ambachtelijke manier.
Vanwege zijn uitgesproken smaak is er veel vraag naar Peruaanse gember. Chinese gember wordt vaker als groente gebruikt dan als smaakmaker omdat het een minder geprononceerde smaak heeft. Asica's gember is erg in trek bij de foodservice- en natuurvoedingsector omdat het een 'gouden' kleurprofiel heeft. Dit is te danken aan het feit dat we extra ons best doen tijdens het productieproces zodat er geen schimmelvorming optreedt waardoor de gember zijn bestemming in optimale conditie bereikt. Door deze zorgvuldige verwerking en onze goede planning kunnen wij onze klanten jaarrond gember van de allerbeste kwaliteit leveren. Bij blinde proeverijen kwam onze gember als de meest smaakvolle uit de bus. Momenteel is er in bijvoorbeeld Scandinavië en de Verenigde Staten een trend in opkomst waarbij mensen dagelijks een gembershotje nemen, wat gezond en goed voor de spijsvertering is, zeker wanneer het bereid is met pure gember uit de regenwouden van Peru.
Asica Organics gaat echter verder dan alleen produceren, verwerken en transporteren. "We hebben ook een herbebossingsproject opgezet om iets terug te doen voor de gemeenschap. We hopen hiermee de economie en werkgelegenheid in de regio Pichanaki te stimuleren. We willen de regering vragen meer middelen beschikbaar te stellen om deze regio verder te ontwikkelen."
Voor meer informatie:
Matthew McGeary
Grupo Asica - Asica Organics Division
Perú
E: matthew.mcgeary@asicagroup.com
www.asicanatural.com