Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
ArgentiniŽ rekent op goed blauwebessenseizoen

"We zijn zeer optimistisch over ons seizoen dat in september van start zal gaan. Ons bedrijf teelt uitsluitend nieuwe rassen zoals Snowchaser, Emerald, Farthing, Sam Joaquin, Kestrel en Ventura. De verwachting is dat de oogst gezond en van hoge kwaliteit zal zijn," legt Gabriel Wasserman van het Argentijnse bedrijf Gramm Agropecuaria uit. 

Gabriel legt uit dat zijn bedrijf geÔnvesteerd heeft in speciale sorteeroplossingen. "Deze nieuwe sorteermachine kan op kaliber, stevigheid, defecten en kleur sorteren. Hij behoort tot de nieuwe generatie sorteerapparatuur en zal ons helpen om onze kwaliteitsstandaarden te verhogen. Er zijn markten zoals China die een hoge kwaliteit eisen en markten die verschillende verpakkingen wensen of producten van hetzelfde kaliber."

"We plukken onze blauwe bessen in september, oktober en november," vervolgt Gabriel. Een belangrijk punt dit seizoen is de toename van de zeevracht vanuit ArgentiniŽ. Ons bedrijf heeft hiermee het afgelopen seizoen goede resultaten weten te boeken en we werken dan ook aan het vergroten van onze zeetransporten."ArgentiniŽ verkeert in het laatste stadium om toegang tot de Chinese markt te verkrijgen voor de export van blauwe bessen. "We wachten nog op een bevestiging van China maar verwachten deze op zeer korte termijn." ArgentiniŽ beschikt over zeer goede logistieke verbindingen met markten in het Midden-Oosten, zoals Koeweit. Naar deze bestemmingen zijn er dagelijks vrachtvluchten, evenals naar de meer traditionele exportmarkten, zoals Europa, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada."Het Argentijnse seizoen valt tegelijk met dat in Peru. In Chili start het seizoen als het Argentijnse beŽindigd is. "De aanvoer komt tegelijk op de markt. Het volume zal dus groter zijn maar de blauwebessenmarkt is eveneens gegroeid en wereldwijd neemt de vraag toe. Daarnaast heeft Peru toegang tot de Chinese markt, waar het naar verwachting een groot deel van zijn volume af zal zetten. ArgentiniŽ voert daarentegen het zeetransport op. Ik denk dus dat alle exportlanden een goed seizoen tegemoet kunnen zien.""We rekenen dit seizoen op goede prijzen. De prijzen zijn echter wel van meerdere factoren afhankelijk zoals het weer, de kwaliteit, volumes, vraag en verpakking. Blauwe bessen zijn geen basisproduct en er is een ruime variŽteit aan rassen en smaken. Er zijn echter klanten voor alle soorten zachtfruit. Ons bedrijf biedt de bessen op de internationale markt zowel vers als diepgevroren aan waarbij wij werken volgens de strenge eisen van de sector, GlobalGAP, GlobalGraps, HACCP en Tesco Nature. We werken daarnaast ook met individuele traceerbaarheid door middel van een datasysteem dat onze ingenieurs hebben ontwikkeld en waardoor wij iedere afzonderlijk partij fruit online kunnen volgen," besluit Gabriel.


Voor meer informatie:
Lic. Gabriel Wasserman
Gramm Agropecuaria S.A.
T: +54 911 4086 6666
E: gwasserman@grammsa.com
www.grammsa.com

Publicatiedatum: 20-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: