Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
17 en 18 augustus 2017

Programma Proeftuin Randwijk bekendgemaakt

Op donderdag 17 en vrijdag 18 augustus 2017 organiseren Fruitconsult BV,  de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), de Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) en Wageningen University & Research (WUR) open dagen op Proeftuin Randwijk. Dit jaar worden voor het eerst twee open dagen georganiseerd. Op 17 augustus wordt de jaarlijkse open dag gehouden.  Deze dag is zoals altijd gericht is op Nederlandse en Belgische bezoekers.

Op 18 augustus organiseert Proeftuin Randwijk haar eerste open dag voor internationale vakgenoten. De organisatie rekent verdeeld over deze twee dagen op ruim 600 bezoekers.


De proeftuin verwacht dit jaar ruim 600 bezoekers.

Programma 17 augustus
Op 17 augustus bestaat het programma uit een combinatie van rondleidingen, demonstraties en een bedrijvenmarkt. In de middag zijn er vijf verschillende rondleidingen met aandacht voor verschillende thema's.

Er is onder andere aandacht voor nieuwe perenrassen, de bioteelt van Natyra onder netten, de sleuventeelt, resultaten van zettingsproeven, resultaten van het 2e en 3e fase rassenonderzoek appel (Junami, Kanzy en Honeycrisp), resultaten van demo's met Jonagold- en Gala-mutanten.

In de avond zullen demonstraties worden gegeven waarbij aandacht is voor  emissiebeperkende technieken, mechanische onkruidbestrijding, de phytobac van Beutech, een hagelnetafroller en voor het project Fruit 4.0 waarin met behulp van relatief eenvoudige cameratechnieken gewerkt wordt aan methoden om bloesem en vruchtontwikkeling te monitoren.

In de pauzes is een bezoek aan de bedrijvenmarkt mogelijk onder het genot van een hapje en een drankje. De activiteiten eindigen rond 20.15 uur waarna er wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel.
 
Het programma is als volgt ingedeeld:
14.30 uur: Ontvangst met koffie en thee en bezoek bedrijvenmarkt;
15.00 uur: Opening door Siep Koning (NFO) en Ernst van den Ende (PSG WUR); 
15.15 uur: Rondleidingen;
16.45 uur: Pauze & bezoek bedrijvenmarkt;
17.15 uur: Rondleidingen;
18.15 uur: Diner en bezoek bedrijvenmarkt;
19.00 uur: Mechanisatie- en techniekdemo's;
20.15 uur: Einde open dag & netwerkborrel.

Programma 18 augustus
Het programma van de internationale open dag is vergelijkbaar met het programma op 17 augustus met dien verstande dat er in verhouding meer aandacht zal zijn voor de appelteelt. Net als op 18 augustus zal er een bedrijvenmarkt zijn en de techniek- en mechanisatiedemo's zijn inhoudelijk gelijk aan het programma op 17 augustus.

Tijdens de rondleidingen wordt een ronde gemaakt over het oostelijk deel van de proeftuin en zal aandacht zijn voor de rode perenrassen, voor de Migo peer, de onderstammenproef met Conference op Q-Eline en een dunproef op Golden Delicious en een Regalisproef op Elstar.  Daarnaast is er net als op 18 augustus een rondleiding op het Bioperceel Natyra en een rondleiding langs diverse appelrassen (Magic Star, Junami, Kanzi, Honeycrisp) en mutanten van Gala en Jonagold. Ook wordt de sleuventeelt bekeken en is er aandacht voor dunning bij appelen.

De open dag voor buitenlandse bedrijven start om 10.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur. De voertalen op 18 augustus zijn Duits en Engels.

Het programma is als volgt ingedeeld:

10.00 uur: Ontvangst met koffie en bezoek bedrijvenmarkt;
10.30 uur: Opening door Marianne Groot (Randwijk), Eric van der Hoeff (Fruitconsult)
10.45 uur: Mechanisatie- en techniekdemo's;
12.00 uur: Lunch en bezoek bedrijvenmarkt
13.00 uur: Rondleidingen
14.30 uur: Pauze en bezoek bedrijvenmarkt
15.00 uur: Rondleidingen
16.00 uur: Afsluiting op de bedrijvenmarkt met een netwerkborrel
17.00 uur: Einde open dag

De proeftuin is gevestigd op: Lingewal 1, 6668LA, Randwijk

Toegangsprijs
Voor supporters en sponsoren van de proeftuin is de toegang op beide dagen gratis.  Voor anderen wordt op 17 augustus een toegangsprijs van 20 euro gevraagd. Voor de internationale open dag op 18 augustus wordt een toegangsprijs van 50 euro gerekend. De toegangsprijs is op beide dagen inclusief een hapje en een drankje.

Rabobank hoofdsponsor open dagen
De proeftuin heeft voor de komende drie jaar vier lokale Rabobanken aan zich verbonden als hoofdsponsor voor de open dagen. Dit zijn Rabobank Maas en Waal, Rabobank Oost Betuwe, Rabobank West Betuwe) en Rabobank Bommelerwaard). Naast het hoofdsponsorschap van de open dag is de Rabobank ook sponsor van de proeftuin geworden.

Voor meer informatie:
Patricia Hoogervorst
Proeftuin Randwijk
T: +31 (0)6-27352224
info@proeftuinrandwijk.nl
www.proeftuinrandwijk.nl

Publicatiedatum: 20-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: