Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VN: Nieuwe hygiëneregels voor verse groenten en fruit

De voedselstandaardencommissie Codex Alimentarius van de Verenigde Naties vergadert van 17 tot en met 22 juli 2017 in Genève om voedselveiligheids- en kwaliteitsnormen vast te stellen.

De Codex Alimentarius is een gezamenlijk initiatief van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), belast met de bescherming van de gezondheid van de consument en het garanderen van eerlijke praktijken in de voedselhandel.

Hygiënische gedragsregels voor verse groenten en fruit
De productie, verwerking en bereiding van voedingsmiddelen is aan verschillende risico's onderhevig. Deze kunnen worden verminderd door goede landbouw- en hygiënische praktijken na te volgen om de microbiële, chemische en fysieke risico's te helpen beheersen. Dit vermindert het risico op door voedsel overgedragen ziekten die de consument en de volksgezondheid bedreigen. Deze risico's gelden gelijkelijk voor verse groenten als voor vers fruit.

De Codex Alimentarius Commissie heeft de hygiënische gedragsregels voor verse groenten en fruit, de 'Code of Hygienic Practice for Fresh Fruits and Vegetables' (CAC / RCP 53-2003) aangepast, die gedetailleerde richtlijnen bevatten voor belanghebbenden in de verse groenten en fruitketens - van teler tot consument.

Het doel is om de microbiële risico's te minimaliseren, gezondheidsrisico's te voorkomen en de veiligheid van deze voedzame voedingsmiddelen te maximaliseren, die voor veel landen ook van groot economisch belang zijn in de wereldhandel.


Code of Hygienic Practice for Fresh Fruits and Vegetables (CAC/RCP 53-2003) (Hygiënische gedragsregels voor verse groenten en fruit)
Publicatiedatum: