Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Volgens Voedingscentrum wel

Magnetronmaaltijd goed alternatief voor versbereide maaltijd?

Of je nou op zoek bent naar pasta, een oosterse maaltijd of gewoon een maaltijd met aardappelen, vlees en groente; grote kans dat het bij jouw favoriete supermarkt in de koeling ligt. Is een magnetronmaaltijd echter een goed alternatief voor een vers bereide maaltijd? Radar ging in gesprek met Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum.



"Voor het lichaam maakt geen verschil. Koolhydraten blijven koolhydraten en eiwitten blijven eiwitten", vertelt Postma-Smeets. De microgolven hebben geen invloed op de vitamines. Er worden dus niet extra vitamines afgebroken. Wel is het zo dat vitamines onder invloed van hitte verloren kunnen gaan. Postma-Smeets: "Het voordeel van een magnetron is dat de maaltijd sneller warmer wordt, daardoor gaan er minder vitamines verloren dan wanneer je het normaal kookt op vuur of op een inductieplaat."

Tijdens het verhitten hoef je je geen zorgen te maken over het verpakkingsmateriaal, vervolgt ze. "Stoffen in de verpakking mogen niet zomaar in het eten komen, ook niet als je het verhit. Als je het idee hebt dat je het proeft of het idee niet fijn vindt, dan kun je het eten in een schaaltje doen."

Waarom dan toch niet iedereen massaal de magnetronmaaltijden gaat? "Het grootste probleem waar magnetronmaaltijden mee kampen is volgens Postma-Smeets de samenstelling van de maaltijd. Meestal zit er te weinig groente in een maaltijd, maar juist heel veel zout."

Lees hier het volledige artikel op RADAR.

Bron: Radar / Voedingscentrum

Publicatiedatum: 21-7-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: