Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Russische inspectie vindt 'illegaal product'

Poolse appelen vernietigd, Kazachs fruit retour

Tholen – De Rosselkoznadzor, de Russische fytosanitaire dienst, heeft tijdens inspecties in het grensgebied met Kazachstan verschillende partijen groenten en fruit onderschept. Onder andere Poolse appelen werden aangetroffen en vernietigd. Meloenen en steenfruit uit Kazachstan werd retour gestuurd en in de haven van Novorossiysk werden Egyptische sinaasappelen geweerd.


bron: Rosselkoznadzor

In de regio Kurgan, tegen de grens met Kazachstan, vernietigde de inspectiedienst 2,5 ton appelen. De lading werd aangetroffen in een vrachtwagen die onderweg was van Moskou naar Krasnoyarsk. Volgens de inspectie waren de labels op de dozen vernield, maar verraadde de pallets het land van herkomst: Polen. Op last van de inspectie is de 2497 kilo appelen vernietigd op de plaatselijke vuilnisbelt.


bron: Rosselkoznadzor

Iets verder naar het westen langs diezelfde grens met Kazachstan, in de regio Orenburg, werd de groothandelsmarkt Petrovsky geinspecteerd. Daarbij trof de inspectie een partij appelen aan, die bij nadere inspectie uit Polen afkomstig bleek. De papieren bij de partij ontbraken, maar de beschadigde etiketten en de pallet wezen op een Poolse afkomst van de 553,5 kilo appelen. Omdat de import van deze appelen verboden is, werd de partij mechanisch vernietigd.


bron: Rosselkoznadzor

Een partij Kazachse meloenen en watermeloenen kwam nooit aan op de bestemming in de regio Orenburg. Tijdens het transport werden de drie vrachtwagens staande gehouden, waarbij de 20 ton watermeloenen en 3 ton meloenen aan een inspectie werden onderworpen. Daarbij bleken de bijgevoegde papieren niet in orde. Onder toeziend oog van de autoriteiten werden de vrachtwagens naar de grens begeleidt; retour afzender.


bron: Rosselkoznadzor

Eerder deze week werd al een partij van 165 ton meloenen en 20.015 ton abrikozen uit Kazachstan tegengehouden. Het fruit was onderweg naar Novosibirsk, Krasnoyarsk, Kemerovo, Novokuznetsk en Vladivostok. Tijdens de fytosanitaire controle bleek echter dat de labels op de verpakkingen ontbraken, waardoor de naam van het product, land van herkomst, de exporteur en/of re-exporteur onbekend was. Het fruit werd teruggestuurd naar Kazachstan.

In de haven van Novorossiysk werd tijdens een inspectie van een partij sinaasappelen uit Egypte de Mediterrane fruitvlieg aangetroffen. Die fytosanitaire overschrijding resulteerde in een importverbod van de 25 ton sinaasappelen.

Publicatiedatum: 19-7-2017
Auteur: Rudolf Mulderij
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*