Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Totale vloeroppervlakte 4200 m2

Greenco investeert in geconditioneerde opslag- en verwerkingsruimte

De verwerkingsruimte van Greenco in Honselersdijk wordt omgebouwd door Hans van der Meijs BV. De grote hal met 3 glaskappen met elk een breedte van 12,80 m en een totale vloeroppervlakte van 4200 m2 wordt voorzien van een doos-in-doosconstructie met sandwichpanelen van Cladding Point, waarmee een geconditioneerde verwerkingsruimte, een droogruimte, een technische ruimte, opslagruimtes, toiletten, een koelcel en diverse kantoorruimtes worden gecreëerd.Brancveilig
Greenco, gespecialiseerd in de productie en verpakking van snacktomaten, snackpaprika's en snackkomkommers (bekend van het merk 'Tommies'), heeft haar hoofdvestiging op het terrein van de productielocatie in het Westland, en maakt op deze wijze een duurzame stap naar een brandveilige verwerking van de populaire producten, zegt directeur Hans van der Meijs van de gelijknamige specialist in de bouw en renovatie van koelcellen. "De aanpassing van de productielocatie is nodig om goed mee te kunnen met de groei van de markt. De ruimtes zijn allemaal gebouwd met nieuwe hoogwaardige sandwichpanelen. Door de omvang van het project zijn brandcompartimenten in het complex aangebracht, gerealiseerd met bouwmaterialen voorzien van hoogwaardige brandcerticaten. De sandwichpanelen van Cladding Point zijn uitgevoerd met PIR- dan wel steenwolvulling. Ook diverse deuren en ramen zijn door ons brandwerend uitgevoerd."

'Productiewerk gaat door'
Hans van der Meijs BV ontwierp en monteerde de inbouwconstructie, die bestaat uit een extra gebouwschil van sandwichpanelen tegen de bestaande wandconstructie aan. "De hoofdmoot van het pand blijft echter in gebruik voor de verwerking van producten, ook tijdens de montagewerkzaamheden trouwens. Delen van de hal worden afgezet voor de realisatie van de inbouwconstructie, maar het werk van Greenco gaat gewoon door."

Hans van der Meijs is duidelijk bekend met de arbeidsmoraal van het Westland. "Wij zijn in het hele land actief en komen vaker in aanraking met opdrachtgevers in de tuinbouwsector" Een goed begrip is het halve werk, en dan is de snelle levering van de panelen geen onprettige bijkomstigheid. Wij kennen de kwaliteiten van Cladding Point en de materialen, en weten hoe wij daarmee moeten omgaan in de teken- en montagefase."Klimatologische omstandigheden
De hal van Greenco mag dan misschien een afwijkend gebouw zijn voor een leek, maar niet voor Hans van der Meijs BV, afkomstig uit het vlakbij Honselersdijk gelegen Hoek van Holland. "Wij hebben bijvoorbeeld zelf een bevestigingsmethode voor de sandwichpanelen aan de bestaande constructie bedacht, en weten precies welke klimatologische omstandigheden heersen in een gebouw met een glaskap. In november 2016 zijn we begonnen en dit voorjaar is het compleet gereed." Dan zullen de productie-omstandigheden in de hal van Greenco zijn geoptimaliseerd. De opdrachtgever krijgt een brandveilige, flexibele productielocatie op eigen terrein en deze kon met de gekozen inbouwmethode efficiënt en feitelijk met hetzelfde gebouw worden gerealiseerd. Sandwichpanelen komen uitstekend van pas in dergelijke semi-industriële herbestemmingen. En herbestemming is duurzaam. "Wij recyclen zelf het afval van de sandwichpanelen door de basismaterialen te scheiden", besluit Hans van der Meijs.

Voor meer informatie:
Hans van der Meijs BV
Nieuw Oranjekanaal 85
3151 XL Hoek van Holland
T: 0174-254871
verkoop@hansvandermeijs.nl
www.hansvandermeijs.nl

Bron: Cladding Point

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018