Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bananenforum, 2 tot 5 oktober 2017

Importeurs direct in contact met bananenexporteurs Ecuador

Van 2 tot 5 oktober zal in Ecuador voor de veertiende keer het internationale bananenforum plaatsvinden. Het evenement wordt georganiseerd door A.E.B.E. de vereniging van Ecuadoriaanse bananenexporteurs. Het thema van deze editie is 'Enfrentando los cambios globales', ofwel 'focus op wereldwijde veranderingen'. Dit thema heeft betrekking op het herstel van de positie op de Europese markt en op de ontwikkeling van technische processen die gericht zijn op kwaliteitsverbetering om de concurrentiepositie van de Ecuadoriaanse banaan te versterken. 

"We zijn een belangrijke bananenleverancier aan markten zoals de Europese Unie, Rusland, Zuid-Amerika, Oost-Europa, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. We zijn ook aanwezig op de Aziatische markt, met name in China. Om onze positie te behouden zullen we onze productie en productiviteit af moeten stemmen op de wereldwijde veranderingen."



"Ecuador blijft één van de grootste bananenexporteurs ter wereld. Dit jaar biedt de Europese markt het land grote marktkansen. Door het in werking treden van het Meerpartijen handelsakkoord met de EU kunnen onze bananen op kwaliteit concurreren en niet alleen op prijs," laat minister van Buitenlandse Handel, Juan Carlos Cassinelli, weten. 



Voor de eerste maal zullen er tijdens het forum rondetafelontmoetingen plaatsvinden, waarbij buitenlandse importeurs rechtstreeks in contact kunnen komen met de exportsector uit Ecuador, met als doel de export te bevorderen. 



Daarnaast zullen binnenlandse en internationale deskundigen hun vakkennis delen en zijn er 68 stands te bezoeken waar bedrijven uit de bananensector hun producten en diensten presenteren. Er is ook een gedeelte ingericht als gastronomische, toeristische en culturele zone.

Voor meer informatie:
Asociación de Exportadores de Banano del Ecuador
E: foraebe@aebe.com.ec
www.foraebe.com
Publicatiedatum: