Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VS: Appelen verpakt door robot

FirstFruits Marketing in Washington, dat biologische appelen vermarkt en de exclusieve leverancier is van Opal appelen, heeft onlangs een gloednieuwe verpakkingslijn en palletiseersysteem laten installeren in zijn faciliteit in Broetje Orchards, in Prescott.

De nieuwe machine verbetert de verwerking van het fruit zodat de appelen de retail in optimale kwaliteit bereiken en eveneens langer houdbaar zijn. Het nieuwe systeem houdt ook een verbetering van de koelketen in, waarbij de appelen van pluk tot winkelschap gekoeld worden. 

"De drie verpakkingslijnen zorgen er in combinatie met het automatische palletiseersysteem voor dat we efficiënter kunnen werken en beter kunnen inspelen op de verschillende eisen van ons gevarieerde klantenbestand," legt Chuck Zeutenhortst van FirstFruits uit. "We hebben een nieuwe lijn speciaal voor bio-appelen en kunnen desgewenst ook mixverpakkingen van verschillende rassen leveren."

"Naast het verhogen van de efficiëntie van het verpakkingsproces zorgen de nieuwe machines ook voor een verbetering van de werkomgeving van onze medewerkers. We hebben deze verpakkingsfaciliteit ontworpen met het oog op zowel een betere verwerking van ons fruit als betere werkomstandigheden voor ons personeel," legt Jim Hanzen van Broertje Orchards uit. "Onze nieuwe faciliteit voldoet aan de laatste voedselveiligheidsvoorschriften en is uitgerust met een cleanroom verlaagd plafond, betere verlichting en ventilatie waardoor er een werkplek is ontstaan die in alle seizoenen comfort biedt."

De nieuwe verpakkingslijnen worden in het aankomende seizoen, 2017-2018, in gebruik genomen. Voor een video over de toegepaste technologieën, klik hier

Contact:
Adam Brady
FirstFruits Marketing
Cell: 912-541-7726

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018