Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Zodra we door onze voorraden zijn, importeren we uit Nederland"

Tsjechische wortelsector klein, maar groeiend

Het is een goed seizoen voor de Tsjechische wortelsector, vertelt een exporteur uit het land. Hoewel TsjechiŽ niet tot de grootste wortelproducenten van Europa behoort, produceerde het land in 2015 een volume van 23,5 ton van de in totaal 5,1 miljoen ton die de 28 EU-landen tezamen produceren.

"We hebben de wortelproductie dit seizoen explosief zien groeien, dankzij nieuwe telers en een groter areaal. Dit betekent dat we in 2017 rekenen op een productietoename van 10% ten opzichte van voorgaande seizoenen," legt de leverancier uit.  De exporteur vertelt verder dat de vraag dit jaar gemiddeld is en dat er naast de afzet op binnenlandse markt ook geŽxporteerd wordt naar buurlanden zoals Hongarije en Bulgarije. 

Het nieuwe seizoen is in mei begonnen en de resterende wortelen zullen maximaal tot eind december/begin januari worden opgeslagen. "We bewaren onze wortelen niet zo lang als andere landen. Zodra we door onze voorraden heen zijn, importeren we uit Nederland om onze klanten jaarrond te kunnen beleveren."


Publicatiedatum: 21-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: